Dolar

32,4018

Euro

34,8247

Altın

2.432,13

Bist

10.082,77

BTK’dan o haberler hakkında yalanlama!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, TİB’in kumar sitelerini engellemediğine ilişkin haberleri yalanladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-01 10:15:12

BTK’dan o haberler hakkında yalanlama!

Konu ile ilgili BTK'dan yapılan yazılı açıklamada, “Bazı basın yayın organları ve internet sitelerinde, Milli Piyango İdaresi tarafından talepte bulunulmuş olmasına rağmen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yasadışı kumar oynatan internet sitesine yönelik tedbir almadığına ilişkin gerçek dışı haberler yayınlanmıştır. Bu haberler maksatlı olarak çarpıtılmış bilgilerden ve gerçekdışı iddialardan oluşmakta ve yasadışı ve zararlı internet içeriklerine karşı yasal çerçevede yürütülen haklı ve meşru mücadele hakkında olumsuz algı oluşturma amacı taşımaktadır" denildi.

BTK'nın açıklamasında "İddiaların aksine, özellikle son zamanlarda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı 5651 sayılı Yasanın 8. Maddesinde düzenlenen katalog suçlardan birisi olan “Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama” suçunun internet ortamında işlenmesini önlemek amacıyla yoğun ve etkin bir mücadele yürütme gayreti içindedir" ifadeleri yer aldı.

“2014'TEN SONRA KAPATILDI”

BTK, kumar sitelerinin 2014 öncesinde kapatılmasının arttığının altını çizerek "Yasadışı kumar sitelerine tedbir alınması konusundaki mücadele özellikle 2014 yılından itibaren daha da hızlandırıldığına dikkatleri çekmek isteriz. Bu kapsamda Başkanlığımızca 2008 yılından günümüze kadar yasadışı kumar oynatmaları nedeniyle kapatılan internet sitelerinin %80'inden fazlasının 2014 yılı ve sonrasında gerçekleştirilmiştir" açıklamasında bulundu.

BTK'nın açıklamasında ayrıca şunlar belirtildi:

"Bu kapsamda, 2008 yılından itibaren 2015 yılı sonuna kadar Milli Piyango İdaresi'nden Başkanlığımıza gelen tüm ihbarların değerlendirilmesi sonucu ihbarlarda yer alan internet adreslerinin %59'unda yasadışı kumar oynama suçunun işlendiğine karar verilerek bu içeriklere yönelik erişim engelleme uygulanmıştır. Diğer yandan, 2015 yılı sonuna kadar Milli Piyango İdaresi'nden Başkanlığımıza gelen ihbarlar sonucu gerçekleştirilen erişim engellemesi uygulamalarının büyük çoğunluğunun 2014 yılı ve sonrasında yapılmış olması Başkanlığımızın yasadışı kumar sitelerine yönelik yürüttüğü mücadeleye son yıllarda daha büyük önem ve hız verdiğinin göstergesidir."

Haber Ara