Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Bozkır: Vizeler kalkmazsa anlaşmayı feshederiz

AB Bakanı Bozkır, 'Vizeler kalkmazsa, geri kabul anlaşmasını fesih etme hakkımız var' dedi.

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-28 09:38:46

Bozkır: Vizeler kalkmazsa anlaşmayı feshederiz

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, vize muhafiyeti ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2 ay içerisinde vizelerin kalkma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirten Bozkır, "Vizeler kalkmazsa, geri kabul anlaşmasını fesih etme hakkımız var." dedi.

"VİZE İÇİN ÖNKOŞUL OLAN 72 BEKLENTİ NİSAN AYINDA TAMAMLANACAK"

Bakan Bozkır'ın vizelerle ilgili konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Şu anda 40 beklenti karşılanmış durumda. 72 maddenin 40'ını tamamlamış olduk. Ama öyle bir şey ki; Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile 4 beklenti karşılandı. Şimdi bir uluslararası sözleşme de onaylandığında 5 beklentiyi daha karşılamış olacağız. Dolayısıyla 9 beklenti tek bir hamleyle karşılanabiliyor. Dolayısıyla bundan sonra yapılacak 30 işlem var olarak algılanmasın. Nisan sonu tamamlayacağız.

"VİZELER KALKMAZSA MÜLTECİLERİ GERİ ALMAYIZ"

Eskiden vize konusu tek taraflı yürüyen meseleydi. Ama burada bir paradigma değişikliğiyle yeni bir paket ortaya çıktı. Birçok şey birbirine bağlı. Türkiye bakımından vizenin kalkması, yeni bir fasıl açılması, Suriyeli kardeşlerimize 3 milyar euro gelmesi bizim beklentilerimiz. Ama vizenin kalkması AB'nin mükellefiyeti. Bu sayede AB'nin bekaasını tehdit etmekte olan düzensiz göçle de mücadele de bu paketin içinde. Dolayısıyla çok önemli unsurlar içeren bir paket. Geri kabul anlaşması bunların önemli unsurlarından biri. Şayet vize kalkmazsa geri kabul anlaşmasını fesh etme hakkımız var. Bunu da yaparız. Zaten anlaşma öyle. 6 ay içinde fesh etme hakkımız var."

M
Avrupa, eski oyunlarindan vazgeçmeli. Zira biz, eski-yeni halimizden kurtulduk vazgeçtik, tekrar adil bir zemin olustu, adil zeminde avrupanin sansi yok!hile, terör, bunlar avrupanin icatlari, biz asla yapmadik, nekadar aramizdan vatan evlatlarini kandirip, terör örgütlerine üye yapip, onlara bu hilekarligi yaptirsalarda, hersey onlara ait, bize degil.Bundan sonra, Allahima sükürler olsunki, yapamayacaklar. Artik DUR diyen cumhur bas ve büyük bakanlarimiz var. Allah onlari basimizdan eksik etmesin, fetullahçilar nekadar ugrassada, halimiz libya iran gibi olmasin! amin!

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Prof. Özkaya: 'Antioksidan ve vitamin takviyeleri ömrü kısaltıyor'

Haber Ara