Dolar

32,2804

Euro

35,0375

Altın

2.473,21

Bist

10.541,38

Bir yıl daha ülkelerinden uzakta geçti

Akçakale ilçesindeki çadır kentte yaşayan Suriyeliler, ülkelerinden uzakta yeni bir yıla girmenin üzüntüsünü yaşıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-01 02:47:27

Bir yıl daha ülkelerinden uzakta geçti

AA'nın haberine göre: Türkiye'deki çadır kent ve konteyner kentlerde yaşayan Suriyeli sığınmacılar, yeni yıla buruk giriyor.

Ülkelerinde devam eden iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan yaklaşık 265 bin Suriyeli misafir, 10 kentteki kendileri için kurulan çadır ve konteyner kentlerde yaşamlarını sürdürüyor.

Dost ve kardeş ülke olarak gördükleri Türkiye'nin uzattığı yardım eli sayesinde acıları bir nebze olsun azalan Suriyelilerin yeni yıldan temennileri ise ülkelerinde süren savaşın bitmesi ve evlerine dönebilmek.

Yaklaşık 29 bin Suriyeli'nin barındığı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde yaşayan Suriyeliler de yeni yıla ülkelerinden uzakta girmenin burukluğunu yaşadı.

Suriyeli Rıda Abdulkadir, yaptığı açıklamada, herkesin yeni yıla kendi evinde kendi vatanında girdiğini ancak ülkelerinde yaşanan çatışmalardan dolayı yeni yıla Türkiye'de girmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Abdulkadir, yeni yıldan tek beklentisinin Suriye'de süren savaşın bitmesi ve ülkelerine gitmek olduğunu dile getirdi.

Hamed Yusuf ise tüm dünyanın yeni yıla mutlu girdiğini ancak kendilerinin yaşanan olaylar nedeniyle buruk olduklarını ifade etti.

Yusuf, yeni yıldan beklentisinin yeniden evlerine dönerek sevdikleriyle birlikte yaşamak olduğunu kaydetti.

Haber Ara