Dolar

34,9466

Euro

36,7211

Altın

2.977,22

Bist

10.125,46

Bezmialem'de ''Ramazan'da Beslenme'' etkinliği düzenlendi

Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde “Hasta Okulu Programı” kapsamında “Ramazanda Beslenme” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalımızdan Prof. Dr. Ertuğrul Taşan ile Diyetisyen Hilal Çatalkaş, Ramazan ayından nasıl beslenilmesi gerektiği, orucun sağlık üzerine etkileri, hangi sağlık sorunu olan kişilerin oruç tutmaması gerektiği ve orucun faydaları üzerine hasta ve yakınlarını bilgilendirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-14 22:22:49

Bezmialem'de ''Ramazan'da Beslenme'' etkinliği düzenlendi

Türkiye'de Obezite Sıklığı Artıyor

Etkinlikte Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalımızdan Prof. Dr. Ertuğrul Taşan, obezitenin çok ciddi bir hastalık olduğunu vurgulayarak "Obeziteyi etkileyen o kadar genetik ve çevresel koşullar var ki sadece irade yetersizliği ile ifade edilebilecek bir hastalık değil. Ciddi, kronik, karmaşık bir hastalık olması dolayısıyla tedavisi oldukça zor." şeklinde konuştu. Ramazan ayında obez hastalara tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Ertuğrul, “Harcanılan enerjiden daha fazlasının alınması halinde vücut bunu yağ olarak biriktirmektedir. Aldığınız enerjinin bir yere gitmesi lazım. Maalesef tüm dünyada ve ülkemizde obezite sıklığı gittikçe artıyor." şeklinde konuştu.

İftarda 20 Dakika Ara Verin

Diyetisyen Hilal Çatalkaş, Ramazanda oruç tutarak ibadetimizi yerine getirirken yeterli ve dengeli bir şekilde beslenerek ayrıca bedenimize sağlık kazandırabileceğimizi de söyledi. Oruçlu olarak geçirilen sürenin uzun olması, susuzluk, hava sıcaklığı ve hızlı yenilen yemeğin kalp krizini riskini artıracağına dikkat çeken Diyetisyen Hilal Çatalkaş, oruç tutmaması gereken kişileri şöyle sırladı: “Kalp-damar hastalığı olanlar, tansiyon hastası olup ilaç kullananlar, diyabet hastaları, hamileler, böbrek yetmezliği ve diyaliz hastaları, kanser tedavisi görenler, çocuk ve yaşlılar.” Sahurda dengeli bir kahvaltı öğününü öneren Diyetisyen Hilal Çatalkaş, oruç açarken ise özellikle daha dikkatli, yavaş olunması gerektiğinin altını çizerek “Su ve hurma ile oruç açıldıktan sonra 1 kase çorba içmek ve 20 dakika ara verildikten sonra bol yeşillikli bir salata ile başlayıp ana yemeğe geçmek önemlidir.” şeklinde ifade etti.   

SON VİDEO HABER

Iğdır'da AK Parti İl Başkanlığı binasına molotoflu saldırı

Haber Ara