Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Başbuğ'un gerçekleştiremediği Azerbaycan hayali

Genelkurmay eski Başkanlarından emekli Orgeneral İlker Başbuğ, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-14 21:29:06

Başbuğ'un gerçekleştiremediği Azerbaycan hayali

Genelkurmay eski Başkanlarından emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Atatürk Üniversitesi'nde, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen 'Milli siyaset, Orta Doğu ve Türkiye' konulu konferansa katıldı.

Başbuğ, Türkiye- Rusya arasında savaş çıkma olasılığının bir çılgınlık yapılmaması halinde 'sıfır' olduğuna işaret etti,

Türkiye ile Azerbaycan'ın tek devlet olmasını gönlünden geçen en büyük hayal olduğunu bildirdi. Terörün bitirilmesi için topyekun gücün ortaya koyulması gerektiğine dikkati çeken Başbuğ, "Terör milli sorunumuzdur. İç siyasete malzeme olmamalı. Üç oy mu önemli, üç evlat mı? Ne zaman Diyarbakır'da 3 milyon, İstanbul'da 10 milyon kişiyi toplar PKK'yı, terörü lanetlerse, bela asgari seviyeye iner" dedi.

BAŞBUĞ'UN EN BÜYÜK HAYALİ

Konuşmasında hep gerçekçilikten söz eden İlker Başbuğ, bu arada gönlünden geçen bir hayali olduğunu belirtti ve bu konuda, "Benim en büyük hayalim, Türkiye ile Azerbaycan'ın tek devlet olmasıydı. Zaten denilmiyor mu, tek millet, iki devlet. Tercüman olmadan birbirimizle konuşuyoruz. Ama mümkün değil, yaptırmazlar. Keşke şartlar uygun olsaydı" diye konuştu.

Haber Ara