Dolar

32,3063

Euro

34,8058

Altın

2.404,56

Bist

10.276,88

Banka memurundan 17 Milyon TL'lik vurgun

Kars'ta bir kamu bankasında görevli memurun, 17 Milyon TL'yi zimmetine geçirerek ortadan kaybolduğu iddiası Kars'ı karıştırdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-25 20:09:05

Banka memurundan 17 Milyon TL'lik vurgun

Kars'ta bir kamu bankasında görevli memurun, bankanın üst düzey ticari müşterileri adına kredi mevduat hesapları açarak yaklaşık 17 Milyon TL'yi zimmetine geçirerek ortadan kaybolduğu iddiası Kars'ı karıştırdı.

20 GÜNDÜR KAYIP

Zimmetine geçirdiği paralarla ticari faaliyetler sürdürdüğü de ileri sürülen şahsın, 20 gün önce kayıplara karıştığı öğrenildi.

HER YERDE ARANIYOR

Çalıştığı bankadan sayıları 30'u bulan ticari müşterilerinin adına açtığı ve kullandıkları hesaplardan 17 Milyon TL civarında parayı zimmetine geçiren şahsın, her yerde arandığı öğrenildi. Banka yetkilileri tarafından birkaç aydan beridir saklı tutulan olayın ortaya çıkması üzerine, 9 mağdur savcılığa başvurarak Hukuk Mahkemesinde davacı oldu. Kars Cumhuriyet Savcılığı'nın ise konu ile ilgili olarak soruşturma başlattığı bilgisine ulaşıldı. Bankanın ticari müşterileri ise olayın duyulmasının ardından harekete geçti.

TEFTİŞ KURULUNDAN İNCELEME BEKLENİYOR

Edinilen bilgilere göre banka yetkililerinin teftiş kurulundan konu ile ilgili olarak inceleme yapmasını istendiği, banka yetkililerinin olayı bildikleri, olayı kamuoyuna ve müşterilerine bildirmedikleri de ileri sürülüyor.

Haber Ara