İstanbul'da balıkçılar "Vira Bismillah" dedi. 1 Eylül Su Ürünleri Av Sezonu açılışı kapsamında Rumeli Fenerinde düzenlenen programa katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Avrupalıların ve Amerikalıların aylardır uğraştığı Cerablus'u Türk Ordusu iki gün içerisinde temizledi" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2016-2017 Su Ürünleri Av Sezonu açılışı münasebetiyle Rumeli Fenerinde program düzenledi. Programın yapılacağı Rumeli Feneri'ne deniz yoluyla gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i iskelede İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte çok sayıda balıkçı karşıladı. Karadeniz halk oyunları gösterileriyle başlayan programda, katılımcılara ekmek arası balık ikram edildi. Programda yapılan konuşmaların ardından Bakan Çelik ve protokol üyeleri 'Vira Bismillah' diyerek açılış kurdelesini kesip, Su Ürünleri Avlanma sezonunu başlattı.
"Yanlış avlananlar balıkçıların geleceğini öldürüyorlar"
Rumeli Fenerinde yapılan balık sezonu açılış programında konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Maalesef yanlış avlanmalar oluyor. Zaman zaman denizde görüyorum, av mevsimi dışında büyük gemiler projektörlerle avcılık yapıyorlar. Esasında bunlar denizciliği öldürüyorlar. Altın beyinli çocuk gibi insanlar geleceğini yok ediyorlar. Biz dengeli ve doğru bir avcılık yapsak dünyada ekonomisi denizden en yüksek ülke haline geliriz" ifadelerini kullandı.
Balıkçıların teknelerindeki sirenlerle eşlik ettiği açılış programından sonra balıkçıların gece 12 gibi denize açılacakları öğrenildi.
Balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi
İstanbul'da balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi. 1 Eylül Su Ürünleri Av Sezonu açılışı kapsamında Rumeli Fenerinde düzenlenen programa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik katıldı.
10 Yıl Önce Güncellendi
2016-08-31 21:54:05
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER
Haber Ara
Yorum Yap