Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama!

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar kurulu sonrası açıklama yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-28 19:55:45

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama!

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yeni anayasanın tüm partilerin sorumluluğunda olduğunu ifade ederek, "Uzlaşı için samimiyetle üzerimize düşeni yapıyoruz. Taslağı nisan sonuna kadar oluşturacağız" dedi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Konuşmasına Pakistan'daki terör saldırısını kınayarak başlayan Kurtulmuş, "Bu saldırı insan onuruna karşı yapılmış bir saldırıdır. Terörün dini dili haysiyeti yoktur. Bu saldırıyı tüm benliğimizle kınadığımızı açıklamak istiyorum"dedi.



Terörle mücadele konusuna da değinen Kurtulmuş, "Sur'da 3 bine yakın kişi Cizre'de bin 200 kişi istihdam edilecek. Ulaştırma alanındaki atılması gerek adımlarla ilgili gerekli adımlar yapılıyor. Şırnak Havaalanı açılmıştır. İstanbul Şırnak seferleri başlamıştır. Silopi'de örnek bir çalışma modelini ortaya koyuyoruz. Sur ve Cizre'nin tarihi dokusuna özen gösteriyoruz. Terör ortamı sona erdikten sonra her yerde hayat normale dönecek" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, siyasi etik yasasıyla ilgili düzenlemelerin yapıldığını belirterek, bir yasa taslağının hazırlandığını açıkladı.

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI

Yeni anayasanın tüm partilerin sorumluluğunda olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Uzlaşı için samimiyetle üzerimize düşeni yapıyoruz. Taslağı nisan sonuna kadar oluşturacağız" dedi.

Kurtulmuş, "Türkiye çeşitli Avrupa ülkeleri arasında teröristler bakımından bir takım bilgi alışverişi oluyor. Bu yasa Türkiye'de ofis kurulmasını öngörmüyor. Böyle bir konu yok. Bu konu karşılıklı bilgilerin aktarılmasıyla ilgilidir" diye konuştu.

RIZA SARRAF'IN ABD'DE TUTUKLANMASI

Rıza Sarraf ABD'de tutuklanmasına ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, "Hukuki süreçle ilgili ABD'den bizden resmi bir bilgi talebi gelmedi" dedi.

RUS ASKERİ HEYETİNİN TÜRKİYE'YE ZİYARETİ

Rus uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler gerginleşti diğer taraftan da

Rus askeri heyetinin Türkiye'ye geleceği haberleri üzerine Kurtulmuş, "Ne Türkiye Rusya'yı gözden çıkarır ne de Rusya Türkiye'yi gözden çıkarır" ifadelerini kullandı.

Haber Ara