Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Akdoğan: Depreme daha fazla hazır olmalıyız

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Deprem öldürmez, dayanıksız binalar öldürür’ün yanına bir de ‘deprem öldürmez eğitimsizlik öldürürür’ü eklememiz lazım. Bilinçlendirme gerekiyor” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-05 15:40:49

Akdoğan: Depreme daha fazla hazır olmalıyız

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "1-7 Mart Deprem Haftası” dolayısıyla İstanbul'da Hasdal Hizmet Binası Afet Yönetim Merkezi'nde düzenlenen Masabaşı Tatbikat programına konuk oldu. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AFAD Başkanı Fuat Oktay ile çok sayıda kurum ve kuruluşlardan temsilcinin yer aldığı toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, “Deprem öldürmez, dayanıksız binalar öldürür'ün yanına bir de ‘deprem öldürmez eğitimsizlik öldürür'ü eklememiz lazım. Bilinçlendirme gerekiyor” şeklinde konuştu.

Deprem Haftası'nın doğal afetlere karşı farkındalığı artması konusunda önemli bir vesile olmasını temenni ettiğini dile getiren Akdoğan, “Deprem Haftası'nda depreme ne kadar hazırız bunu değerlendirmek için bir araya geldik.Oysa Bu soruyu her gün kendimize sormamız lazım. Depreme hazır mıyız ne kadar hazırız. İstanbul depreme ne kadar hazır. Eğer İstanbul sarsılırsa Türkiye sarsılır. Bu sebeple İstanbul'da daha fazla depreme hazır olmamız gerekiyor. Sadece 17 Ağustos (1999) depreminde macro ekonomik olarak 4 milyar doların üzerinde kayba uğradı. Depremin diğer yıkıcı etkisinden bahsetmiyorum. Riski doğru yöneteceğiz. 

Afet Yönetim Merkezi'nde düzenlenen Masabaşı Tatbikat programına katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş ise, “ Gerçek anlamda kalıcı bölgeler çadır kentler oluşturmak adına yapılan haritalar doğrultusunda doğru çalışmalar ortaya çıktı. Kamuoyunda farklı bir değerlendirme yapıldı. ‘Çadırkent alanları imara açılıyor' gibi. Daha önce özel mülkiyetlere dikkat edilmeksizin konulan bu alanlar, daha sonraki haritalarda dışarıda bırakıldığı için böyle bir algı oluştu. Bunun yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz büyükşehir belediyesi olarak özellikle İstanbul'da büyük ölçekli bölge parkları hazırlamaktayız. Bu bölge parkları insanların her alanda bir araya gelebileceği alanlar olsun diye bu adımları atmaktayız” şeklinde değerlendirme yaptı.

 

Haber Ara