Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Akar: PKK'nın kırıntıları kaldı

Güvenlik Zirvesi'nde, İkiyaka Dağları'nda yapılan operasyonlar sonucunda PKK'nın kıtıntılarının kaldığı belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-06 10:35:41

Akar: PKK'nın kırıntıları kaldı

Sabah'ın haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri PKK'ya karşı amansız mücadelesini sürdürüyor. Kandil'deki hedefler vurulmaya devam edilirken Hakkari'deki İkiyaka bölgesinde temizlik harekatı sürüyor. PKK için strarejik bir nokta olan İkiyaka bölgesindeki durumu anlatan Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi AKar, 'Kırıntılar kaldı' dedi. İkiyaka'daki operasyonu Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Aksakallı'nın bizzat yönettiği öğrenilid.

İkiyaka'daki operasyon güvenlik zirvesinde görüşüldü

Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen güvenlik zirvesinde İkiyaka Dağları'ndaki büyük operasyonun fotoğrafı çekildi. Çankaya Köşkü'nde önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Güvenlik Zirvesi'nde PKK'ya yönelik başlatılan büyük süpürme harekatı kapsamlı şekilde ele alındı.

İkiyaka: Türkiye'nin Kandil'i

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da katıldığı toplantıda "Türkiye'nin Kandil'i" olarak bilinen Hakkâri'deki İkiyaka Dağları'ndaki son durum ele alındı. Sabah'ın haberine göre Akar kapsamlı bir bilgi sunarken, temizlenen 12 stratejik tepeyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Org. Akar: Kırıntılar kaldı

PKK militanlarının geçmişte rahatça mühimmat depoladığı ve kış öncesi sığınak olarak kullandığı bölge olan İkiyaka Dağları'nda en fazla kırıntı denilebilecek şekilde 2-3 kişilik grupların kaldığı bilgisi paylaşıldı.

Tümgeneral Aksakallı bizzat yönetti

Toplantıda operasyonlar konusunda kararlılık vurgusu yapıldı. Operasyonların kışında sürmesi için talimat verilirken Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın da operasyonları yerinde yönetmesi gösterilen kararlılığın bir yansıması olarak değerlendirildi. Aksakallı, Yüksekova'da bordo berelilerle birlikte görev yapıyor.

Haber Ara