Dolar

42,8025

Euro

50,6426

Altın

6.165,10

Bist

11.340,10

Ahmet Hakan'dan çok konuşulacak Paris yazısı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugünkü yazısında; Fransa için ayaklanıp, Suriyeliler için sessiz kalanlara tepki gösterdi.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-16 15:05:54

Ahmet Hakan'dan çok konuşulacak Paris yazısı

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, dünyanın terör konusunda yaşadığı iki yüzlülüğü bugünkü köşesine taşıdı.

Fransa'da yaşanan saldırıdan sonra dünyanın verdiği tepkiye dikkat çeken Ahmet Hakan, tüm dünyanın Suruç, Ankara, Bağdat, Halep ve her gün Akdeniz'de hayatını kaybeden Suriyeler konusunda sessiz kalmasına ise tepki gösterdi.

Suruç, Ankara, Bağdat, Halep ve her gün Akdeniz'de hayatını kaybeden Suriyeler konusunda dünyanın sessiz kaldığını belirten Ahmet Hakan, Fransa'daki terör saldırısıdan sonra dünyanın ayağa kalkmasını "Fakat ne hikmetse...Söz konusu Paris olunca...Fiyakalı kampanyalar, “Pray for Paris” diye küresel haykırışlar, mum yakmalar, dünyayı ayağa kaldırmalar falan...Tamam, kardeşim tamam...Acıları yarıştırmayalım yarıştırmamasına da...Bu denli adaletsiz, eşitsiz ve vicdansız bir yarış, kimsenin kanına dokunmuyorsa...Ne dokunacak?" sözleriyle eleştirdi.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısındaki o bölüm;

Halep yıkıldı. Şam perişan oldu. Suriye ahalisi evinden barkından oldu. Çocuk cesetleri kıyılara vurdu. “Pray for Syria” diye bir ses yankılanmadı küresel bir biçimde. 

Bağdat'ta patlayan bombalar, günlük hayatın rutini haline geldi. Bağdat ve katliam... Artık ayrılmaz ikili oldu.Bırakın dünyanın ayağa kalkmasını, kıllar bile kıpırdamadı.

Daha dün Beyrut'ta bombalar patladı. Fransa'nın destek verdiği bir kesim, Fransa'nın destek vermediği bir kesimi bombaladı. Onlarca kişi öldü.Fiyakalı bir kampanya falan yapan olmadı.

Suruç Katliamı... Ankara Katliamı... Sanki sıradan işlermiş gibi algılandı. Alabildiğine yerel, alabildiğine dünyadan uzak... Bir mum yakanımız bile çıkmadı.

Fakat ne hikmetse...Söz konusu Paris olunca...Fiyakalı kampanyalar, “Pray for Paris” diye küresel haykırışlar, mum yakmalar, dünyayı ayağa kaldırmalar falan...

Tamam, kardeşim tamam...Acıları yarıştırmayalım yarıştırmamasına da...Bu denli adaletsiz, eşitsiz ve vicdansız bir yarış, kimsenin kanına dokunmuyorsa...Ne dokunacak?

ali
evet . cunku onlar hiristyan ve hepsi bir . ama bizlerise musliman ve malisef bir birimize dusman .
ALİ KEMAL ZORLU
AHMET HAKAN COŞKUN FABRİKA AYARLARINA DÖNMEK İÇİN BAHANE ARIYORDU BULDU NETEKİM
hayret
kendini aşmış..hangi dağda kurt ölmüş böyle.. yada kafasına taş mı düştü...ondan beklenilmiyecek olgunlukta bir yazı..
ramazan
tebrikler Ahmet Hakan güzel yazmışsın.Tebrikler.Tebrikler.Tebrikler
isa gülli
%49.5 nelere kadirmiş dönme dolap oldu doğancılar.dönen dönene .ama yinede beğendim yazusını.hav hav diyeli bi av tuttu.
ali
helal olsun ahmet efendi . seni sevmeyenler catlasin .
Hasan arisan
Allah rızası için böyle döneme gore laf eden satılık kalemleri pofpoflamayin kimbilir ne hesap lar vardır kafasinda
hasan
Ah Ahmet Hakan ah,aklını kullanan müslümanların işi zor bu diyarda!maalesef!Allah yardımcımız olsun.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Topkapı Sarayı'ndaki 'Mabeyn Yolu Çini Sanat Galerisi' ziyarete açıldı

Haber Ara