Dolar

43,2728

Euro

50,5008

Altın

6.529,17

Bist

12.747,88

48 Danıştay üyesinin görevine son verildi

Danıştay Başkanlık Kurulu, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ha 48 Danıştay üyesinin görevine son verdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-18 13:01:30

48 Danıştay üyesinin görevine son verildi

Danıştay Başkanlık Kurulu, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 48 Danıştay üyesinin görevine son verdi.

Süreç 

Danıştay üyelerinin, yüksek hakimlik vakar ve şerefi ile bağdaşmayan veya hizmetin aksamasına yol açan hal ve hareketleri görülür veya öğrenilirse haklarında Danıştay Kanunu hükümleri uyarınca disiplin kovuşturması yapılıyor. 

Danıştay Başkanlık Kurulu, yapacağı toplantının ardından, bu üyelerle ilgili işlemleri Yüksek Disiplin Kuruluna intikal ettirecek. Ardından Yüksek Disiplin Kurulu, eldeki bilgi ve delillere ve isnat olunan hal ve hareketin niteliğine göre disiplin kovuşturması yapılmasına yer olup olmadığına karar verecek.

Kurul, disiplin kovuşturmasına karar verirse, Kurul dışındaki daire başkanları ve üyeler arasından seçeceği üç kişiyi soruşturma yapmakla görevlendirecek. 

Yapılacak soruşturma sonucunda, Kurul, bu hal ve hareketleri sabit gördüğü takdirde bunların mahiyetine ve ağırlığına göre, ilgilinin uyarılmasını veya hizmet süresine göre istifa etmeye veya emekliliğini istemeye davet edilmesini karar altına alacak.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Melissa Vargas'tan o görüntüyle ilgili açıklama

Haber Ara