Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

2 ilde 'FETÖ/PDY' operasyonu: 7 gözaltı

İzmir ve Manisa'da 'FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, 7 adliye çalışanı gözaltına alındı.

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-23 10:07:01

2 ilde 'FETÖ/PDY' operasyonu: 7 gözaltı

AA'nın haberine göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, adliyede çalıştıkları belirlenen 7 kişi hakkında alınan gözaltı kararı üzerine polis ekipleri operasyon başlattı. 

İzmir'deki 7 adrese giden ekipler 6'sı İzmir, biri Manisa adliyesi çalışanı 7 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlılar, İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

'BAZI BİLGİLER ÖRGÜTE AKTARILMIŞ'

İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonun "adliyede kadrolaşma ve fişleme" ile "bazı bilgilerin örgüte aktarılması" iddiaları üzerine gerçekleştirildiği öğrenildi.

İzmir Adliyesinde yazı işleri müdürü olarak görev yapan Y.K'nin, adliyeye personel alımına yönelik mülakatları etkilemek amacıyla yüksek puan alan diğer adayları "FETÖ üyesi" olarak fişlediği, böylelikle örgüt üyesi olmayan adayların elenmelerini ve FETÖ'ye yakın adayların adliyede kadrolaşmalarını sağladığı iddia edildi.

Zanlıların, savcı ve hakimler hakkında da "FETÖ ile bağlantılarına göre" fişleme yaptıkları, örgüte yönelik soruşturmalarla ilgili bilgileri de UYAP sistemi üzerinden temin ederek örgüt mensuplarına aktardıkları öne sürüldü.

'FİŞLEME ve SAHTE İHBARLAR'

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada da 7 şüphelinin örgütten aldıkları talimat doğrultusunda hareket ettiği iddiaları doğrultusunda inceleme başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Adliye birimlerinde FETÖ/PDY yapılanması çerçevesinde faaliyet gösterdikleri, gerek etnik kökenleri, gerekse siyasi görüşlerini belirtmek suretiyle adliye görevlileri hakkında fişleme çalışması yaptıkları, himmet topladıkları, fişleme ve sahte ihbarlarla adliye çalışanlarının girdikleri sınav sonuçlarına etki etmeye çalıştıklarına ilişkin ciddi bulgular elde edilmiştir" bilgisine yer verildi.

halk
fetö mensuplarının aldıkları bir karar olsa gerek.... son günlerdeki stratejileri, propagandaları bunlar perinçekle aynı düşünüyorlar, ebu cehil de şöyleydi böyleydi..... ne oldu irancı, mutacı yaftası tutmadı... amerikancı, bopçu yaftası tutmadı, şimdi de perinçekçi yaftası mı... mehmet efendi... Allah ve peygamber düşmanlarına oy veren, destek veren, para veren, ateistlere sarılan siz değilmisiniz....
ozersez
BİR GÜN BU İNSANLARIN YAPILANMA KADROLAŞMA HIRSLARININ SEBEBİNİ ANLAYACAĞIZ
asim
delil yok....ihbarı yapan kim 'hayatını en mutlu günlerini yaşayan Allah ve peygambr düşmanı perinçek' giller.yakışır akp ye.
ozersez
ben ahir zamanda ümmetin en zor döneminde hakiki İsevilerle ittifak edecek ve islama yardıma gayret edecek,milyonlarla şeriatı ugulamaya gayret edecek islam ittifakını yeryüzünün hemen her yerinde gönül ve adanarak yeni aydın nesillerle tesisi etmeye gayret edecek.mesih a.s.benim dese birisi ben inanırım. buda bi nasip hissetmekde nasip bakıp görmekte nasib.o iman nuru nasib olsunvelayet kuvvetiyle meydanda olan o şahsı maneviye çilesiz ne olmuş ki

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Sosyal medyadaki 'beyaz diş' tuzağı

Haber Ara