Dolar

32,8030

Euro

35,1867

Altın

2.450,67

Bist

10.471,32

18 akademisyen adliyeye sevk edildi

Kocaeli Üniversitesinde görevli akademisyenlere yönelik soruşturma kapsamında gözaltı alınan 18 kişi adliyeye sevk edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-15 18:31:42

18 akademisyen adliyeye sevk edildi

AA'nın haberine göre, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası bulunan, Kocaeli'de 15, Bursa'da 3 akademisyen dliyeye sevk edildi, İstanbul Anadolu ile Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılıkları, inisiyatif üyeleri hakkında soruşturma başlattı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçları kapsamında yürüttüğü soruşturma doğrultusunda, bildiriye imza atan Kocaeli Üniversitesindeki (KOÜ) 21 akademisyen hakkında gözaltıkararı alındı.

Polis ekipleri, 15 akademisyeni gözaltına aldı, diğer akademisyenlerle ilgili işlemlerin sürdüğü öğrenildi. Gözaltı alınan 15 kişi daha sonra adliyeye sevk edildi.

Bursa'da 3 akademisyen adliyeye sevk edildi

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında da Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Akköse Aydın, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Yavuz Demir ve aynı fakültede Araştırma Görevlisi Aylin Çakı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Aydın, Demir ve Çakı, Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince UÜ Görükle Yerleşkesi'nde gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 3 akademisyen, adliyeye sevk edildi.

İstanbul'da 123 akademisyene soruşturma

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu, bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle savcılığın yargı alanındaki üniversitelerde görev yapan 82 akademisyen hakkında resen soruşturma açtı.

Soruşturmanın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesinde yer alan, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak", 216. maddesindeki "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçu ile Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 7. maddesindeki "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yürütüleceği öğrenildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca da inisiyatif üyeleri hakkında ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Bakırköy adli yargı sınırlarında bildiriye imza atan 41 akademisyen bulunduğu öğrenildi.

Bolu'da 3 akademisyenin evinde arama

Bolu'da bildiride imzaları bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (AİBÜ) görevli Prof. Dr. Barış Kılıçbay, Doç. Dr. Selime Güzelsarı ile Dr. Ülkü Güney'in ikametgahlarında arama yapıldı.

Polis ekiplerince kent merkezinde ikamet eden Kılıçbay ile lojmanlarda kalan iki akademisyenin bilgisayarlarının imajlarının alındığı öğrenildi.

 

 

Haber Ara