Dolar

32,5865

Euro

35,0314

Altın

2.459,43

Bist

9.857,64

'Yarbayımız bu hareketi yapmamalıydı'

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, şehit cenazelerinin istismar edilmesi ile ilgili de konuştu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 19:16:56

'Yarbayımız bu hareketi yapmamalıydı'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan NTV canlı yayınına konuk oldu. Şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapılmasını eleştirdi. Akdoğan, kardeşinin cenazesindeki çıkışıyla medyanın dikkatini çeken yarbayın sözlerini de yorumladı.
Akdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

"Şehit cenazelerinde çok büyük acı oluyor. Biz de katılıyoruz. Ağlamak istiyoruz ama terör örgütünü sevindirmemek için ağlamıyoruz. Ama bunun ötesinde bu cenazeleri provoke eden insanlar var. Ben de katıldım ve şehit yakınlarıyla kucaklaştım. Tek bir sorun yok.

“ARABAYA BİNERKEN PROVOKASYON ÇIKARIYOR”

Ama arabaya binerken birkaç kişi, örgütlü yapılar, provokasyon çıkarıyor. Bunun üzerine gidilmesi gerekiyor. Kimler milleti galeyana getirmek istiyor, bunun araştırılması gerekiyor. Burada vakar da gerekiyor.

“O GÖRÜNTÜ TERÖR ÖRGÜTÜ YAYINLARINDA KULLANILIYOR”

Üniforma ile verilen o görüntü terör örgütü yayınlarında kullanılıyor. Sivil insanlar bile vatan sağ olsun diyor. Biz de tehdit alıyoruz. Dolayısıyla terörün ekmeğine yağ sürmemesi gerekiyor.

“ÜNİFORMA İÇİNDEKİ BİR İNSANIN BUNU YAPMAMASI GEREKİYORDU”

Bu tablo bizi üzdü. Üniforma içindeki bir insanın bunu yapmaması gerekiyordu. Sivil insanlar o metaneti gösterirken. Şehidin mezhebiyle ilgili iddialar son derece yakışıksızdır. Bizde şehidin mezhebi sorulmaz.

Haber Ara