Dolar

32,4620

Euro

34,6892

Altın

2.434,88

Bist

9.909,50

Yabancı öğrencilerin Cumhuriyet Bayramı çoşkusu

Türkiye'de öğrenim gören yabancı öğrenciler TBMM önünden Ulus'taki eski Meclise kadar düzenlenen 29 Ekim kortej yürüyüşüne katıldı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-29 16:14:15

Yabancı öğrencilerin Cumhuriyet Bayramı çoşkusu
Yunus Emre Enstitüsü (YEE) merkezlerinde Türkçe öğrenmiş ve şu anda Türkiye'de öğrenim gören 40 yabancı öğrenci, Ankara'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünden Ulus'taki eski Meclise kadar düzenlenen geçit törenine katıldı.

YEE'den yapılan yazılı açıklamada, 60'ı aşkın ülkede Türkiye'yi temsil eden YEE'nin, Cumhuriyet'in ilanının 94. yıl dönümü coşkusunu dünyanın dört bir yanından gelerek Türkiye'de öğrenim gören gönül elçileriyle birlikte yaşadığı vurgulandı.

TBMM'nin Atatürk Bulvarı kapısı önünden saat 13.30'da başlayan "29 Ekim kortej yürüyüşü"nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehteran Birliği'nin gösterisi ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladığı vurgulanan açıklamada, kortejde YEE'nin dünyanın dört bir yanındaki kültür merkezlerinde Türkçe öğrenmiş ve hala Türkiye'de öğrenim gören 40 yabancı gencin de yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, gönül elçisi yabancı öğrencilerin, gazileri taşıyan araçların öncülük ettiği, askerlerin, izcilerin, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı gibi zaferler ile 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadeleyi temsil eden grupların da yer aldığı kortejle birlikte Ankaralıları selamladığı ifade edildi.


Haber Ara