Dolar

32,4432

Euro

34,7597

Altın

2.441,10

Bist

9.919,12

Xiaomi yerli üretim telefon modelleri hangileri? Xiaomi Türkiye'de hangi modelleri üretecek?

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi Türkiye'de akıllı telefon üretimine başlıyor. Türkiye'de üretilen telefonlar veri avantajından dolayı muadillerine göre çok daha ucuza satılacak. Durum böyle olunca binlerce kişi Xiaomi yerli üretim telefon modelleri hangileri diye sormaya başladı. Peki Xiaomi Türkiye'de hangi modelleri üretecek? Yapılan açıklamaya göre firma Türkiye'de üreteceği model sayısını ilerleyen günlerde arttıracak. Xiaomi yerli üretim telefon fiyatı ne kadar olacak? Xiaomi yerli üretim telefonlar ne zaman satılacak?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-22 16:55:45

Xiaomi yerli üretim telefon modelleri hangileri? Xiaomi Türkiye'de hangi modelleri üretecek?

Samsun ve Oppo'nun ardından Çinli dev Xiaomi de Türkiye'de telefon üretimine başlyor. Geçtiğimiz günlerde Xiaomi'nin fabrikasını da ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bu fabriakda üretilen telefonların önümüzdeki günlerde Türkiye pazarında satışa çıkacağını duyurdu. Bakan Varank ayrıca Xiaomi fabriaksında binlerce kişiye istihdam sağlanacağını da duyurdu. Ayrıca Xiaomi yerli üretim telefon modellerinin ucuza satılacağının da açıklanmasıyla vatandaşların Xiaomi yerli üretim telefon modellerine ilgisini arttırdı. Binlerce kişi Xiaomi yerli üretim telefon modelleri hangileri? diye araştırmaya başladı. Xiaomi Türkiye'de hangi modelleri üretecek?

Xiaomi yerli üretim telefon modelleri hangileri? 

Çinli tekonoloji devi Xiaomi'nin Türkiye'de üreteceği yerli telefon modelleri belli oldu. Peki Xiaomi yerli üretim telefon modelleri hangileri? Xiaomi'nin Türkie'de ilk etapta Redmi 9C modelini üreteceği öğrenidli. 

Xiaomi Türkiye'de hangi modelleri üretecek?

Xiaomi Türkiye'de başlangıç olarak Redmi 9C modelini üretecek. İlerleyen zamanlarda hem tecrübe hem de fabrikanın işleyişinin oturmasından sonra yeni telefon modellerinin üretilebileceği vurgulandı. 

Xiaomi-yerli-üretim-telefon-modelleri-fiyatı

Xiaomi yerli üretim telefon fiyatı ne kadar?

Yerli üretim telefonlarla ithal telefonlar arasında yüzde 30 oranında bir fiyat indirimi olması bekleniyor. Redmi 9C'nin ithal fiyatı şu anda 1900 lira seviyesinde. Yerli üretim Redmi 9C'nin 1500 lira gibi bir fiyata satılması bekleneiyor.Fiyatlar değişebilir olsa da yerli üretim Xiaomi Redmi 9C'nin ithal ürünlerden çok daha uygyna satılacağı belirtildi.

Xiaomi yerli üretim telefonlar ne zaman satılacak?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Türkiye'de üretime başlayan Xiaomi'nin fabrikasını da ziyaret etti. Tesiste incelemelerde bulunan Bakan Varank, “Önümüzdeki aydan itibaren bu fabrikada üretilen telefonlar, Türkiye'de satılmaya başlayacak.” dedi. Varank, tesisinin yılda 5 milyon akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacağını vurgulayarak “Tam kapasiteyle üretime geçildiğinde 2 bin vatandaşımız istihdam imkanı bulacak.” diye konuştu.

Xiaomi fabrikası nerede?

Xiaomi fabrikası İstanbul Avcılar'da bulunuyor. Yaklaşık 14 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikanın yılda 5 milyon akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacağı açıklandı. 

Redmi 9C özellikleri neler?

Binlerce kişi Redmi 9C özelliklerini merak ediyor. İşte yerli üretilecek Redmi 9C'nin özellikleri;

Ekran Boyutu: 6.53" IPS LCD
Çözünürlük: 1600 X 720
Boyut: 164,9 x 77 x 9 mm
Ağırlık: 196g
Yonga seti: MediaTek Helio G35
Çekirdek Sayısı: 8
Arka Kamera: Geniş açı 13 MP (f/2.2) + Makro 2 MP(f/2.4) + Derinlik (f/2.4)
Ön Kamera: 5 MP (f/2.2)
Video: 1080p @60FPS
Bluetooth: BT 5.0
Wi-Fi: Wi-Fi 802.11 b / g / n
Hücresel: 4G
USB: microUSB
Dahili Hafıza: 32/64 GB
RAM: 2/3 GB
Batarya Kapasitesi: 5000 mAh
Şarj Hızı: 10W
Parmak İzi Tarayıcı: Var
Artırılabilir Hafıza: Var
3.5 mm Kulaklık Girişi: Var
Renk Seçenekleri: Gün doğumu turuncusu, gece yarısı grisİ, alacakaranlık mavisi
İşletim Sistemi: Android 10 - MIUI 12

Haber Ara