Dolar

32,5836

Euro

35,0060

Altın

2.464,69

Bist

9.883,45

Wikileaks’in kurucusu Assange'dan Katalanlara destek!

Wikileaks’in kurucusu Julian Assange: “Katalanların kendi geleceklerini belirleme hakları var. Tutuklamalar, onları bir araya getirecek ve daha da güçlendirecek.”

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-11 11:52:05

Wikileaks’in kurucusu Assange'dan Katalanlara destek!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, Twitter hesabında paylaştığı yazıda Katalonya'nın bağımsızlık referandumunu desteklediğini açıklayan El Vallenc gazetesinin editörüne soruşturma açılmasını "şoke edici” olarak yorumladı.

TIMETURK'ün Lavanguardia ve elnacional'den derlediği bilgilere göre Katalanca yayın yapan haftalık El Vallenc gazetesinin editörü Francesc Fabregas, “itaatsizlik”, “adli hata” ve “devletin maddi kaynaklarını istismar etme” suçlamalarıyla hakim karşısına çıkarıldı. Fabregas, mahkemede susma hakkını kullandı. Julian Assange, Fabregas'a destek verdiği yazısında, İspanya Devleti'nin bu hareketini “şoke edici” bulduğunu belirtti.

Katalanca yayın yapan haftalık El Vallenc gazetesinin editörü Francesc Fabregas:

ff (2)

Assange, İspanya'nın askeri kolluk teşkilatı olan Guardia Civil'in El Vallenc gazetesinin yazı işleri ofisine yaptığı baskını da kınadığını açıkladı. Guardia Civil'in bu baskınla, 1 Ekim'de gerçekleşecek olan referandumla ilgili materyaller ve Fabregas'ın işlediği iddia edilen suçlara ilişkin delil aradığı iddia ediliyor.

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange:
ff (1)

“KATALANLARIN KENDİ GELECEKLERİNİ BELİRLEME HAKLARI VAR”

Daha sonra tankların yer aldığı bir fotoğrafı Twitter hesabında paylaşan Assange, “Bu, Katalonya'da işe yaramayacak” yazısını yayınladı. “Katalanların kendi geleceklerini belirleme hakları var. Tutuklamalar, onları bir araya getirecek ve daha da güçlendirecek” tweetini atan Avustralyalı aktivist, Katalonya'nın bağımsızlığını savunanların yanında yer aldığını vurguladı.

Haber Ara