Dolar

32,5752

Euro

34,9733

Altın

2.455,97

Bist

9.774,38

Vücutta toksin birikmesinin belirtileri nelerdir? Toksin birikmesi nasıl anlaşılır?

Vücuttaki zehirli maddelere toksin denir. Peki toksinler vücutta ne gibi etkilere sebep olur? Vücutta toksin birikimi nasıl anlaşılır? İşte detaylar…

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-03 15:26:16

Vücutta toksin birikmesinin belirtileri nelerdir? Toksin birikmesi nasıl anlaşılır?

Toksin karaciğer, bağırsaklar, damarlar, lenf bezleri, tükürük bezleri, ve akciğerlerde sıklıkla birikirerek ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlar. Hücrelerin kendilerini yenilemesine izin vermeyen zararlı bakterilerden oluşan toksinler ödem birikmesine de sebebiyet verir.

Toksin birikmesinin belirtileri

- Sürekli yorgun uykusuz hissetme toksin birikiminin en yaygın belirtileri arasındadır. Uykudan uyanır uyanmaz yaşanan halsizlik vücudun gece toksinleri atmadığını gösterir.

- Şişkinlik, hazımsızlık, gaz, kabızlık ve şiddetli mide bağırsak ağrıları da toksin olduğunu gösterir.

- Baş ağrısının her geçen gün artması diğer baş hastalıklarının yanı sır toksin birikimine de işaret eder.

- İstemsiz ve birden bire kilo alma da toksin birikimi belirtileri arasında yer alır. Karaciğerin toksinleri temizlememesi akabinde gelişen vücudun yağ tutması bölgesel kilo almaya sebebiyet verir.

- Toksinler hormonların artmasını engellediğinden ruhsal hastalıkların yaşanma olasılığı artar. Özellikle sinirlilik, ster ve depresyon yeterli miktarda hormon salgılanmadığından ortaya çıkar.

- Toksinlerin en rahat biriktiği yerlerden biri kaslardır. Kaslarda biriken toksinler kramplara ve ağrılara neden olur. Ayrıca kas zayıflığı ve kas hastalıklarına zemin hazırlar.

- Cilt kusurlarının temeli toksinlerdir Karaciğerde biriken toksin sivilce ve aknelere neden olur. Ayırca cildin elastik özelliğini kaybettirerek yaşlanma ve kırışmayı hızlandırır.

Haber Ara