Dolar

32,4655

Euro

34,7249

Altın

2.438,63

Bist

9.894,34

Volkswagen'in istifa eden CEO'suna soruşturma

Volkswagen'de (VW) ortaya çıkan emisyon skandalının ardından istifa eden Martin Winterkorn hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi..

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-29 04:24:13

Volkswagen'in istifa eden CEO'suna soruşturma

Sputniknews'de yer alan bilgide; Braunschweig Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, Winterkorn hakkında açılan soruşturmanın, egzoz gazı skandalı dolayısıyla yapılan şikayetler üzerine yürütüldüğü kaydedildi. Soruşturmanın egzoz gazı değerleri manipüle edilmiş araçların satışı nedeniyle "dolandırıcılık" suçlamasıyla açıldığı öğrenildi.

Frankfurter Allgemeine gazetesi, savcılığa yapılan şikayetler arasında, Volkswagen grubu tarafından skandalın aydınlatılması için geçtiğimiz günlerde yapılan bir başvurunun da bulunduğunu yazdı. 

Alman basınında çıkan haberlere göre, Martin Winterkorn hakkında Amerika ve Kanada'da çok sayıda dava hazırlığı sürüyor. Yürütülen soruşturma ve açılacak davaların Martin Winterkorn'un alacağı tazminatı ne derece etkileyeceği şimdilik bilinmiyor.

ABD'de patlak veren skandal nedeniyle, Martin Winterkorn VW CEO'luğu görevinden geçtiğimiz Çarşamba günü istifa etmişti. Winterkorn'un 9 yıldır yürüttüğü görev nedeniyle 32 milyon dolar tazminat alacağı öne sürülmüştü.

Haber Ara