Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'Veto'larla gündeme gelen BMGK'da Rusya-İngiltere gerilimi

BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Fransa, ABD ve İngiltere tarafından hazırlanan Suriye karar tasarısı oylanmadan önce Rus ve İngiliz temsilciler arasında gergin dakikalar yaşandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-13 13:49:07

'Veto'larla gündeme gelen BMGK'da Rusya-İngiltere gerilimi

İngiliz temsilci Matthew Rycroft, 15 üye ülkenin temsilcileri huzurunda yaptığı konuşmada, Rusya'yı ‘uluslararası partnerleri' ile birilikte hareket etmek yerine ‘katil ve barbar' olarak nitelendirdiği Esed'e destek verdiğini söyledi.

Rycroft, İdlib'e yönelik kimyasal saldırıda rejimin sarin gazı kullandığını da belirtti.

Rusya'nın eski BM Daimi Temsilcisi Vladimir Safronkov, İngiliz meslektaşından hemen sonra yaptığı konuşmada, “Rycroft'un konuşması, İngiliz diplomatın sadece BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın çabalarına zarar verme ve Güvenlik Konseyi'nde cepheleşme yaratma niyetinde olduğunu gösteriyor” dedi.

"BEN KONUŞURKEN BANA BAK"

Rycroft'un Rusya ve ABD arasındaki işbirliğini görmezden geldiğini ve bu işbirliğine zarar vermek için her şeyi yaptığını kaydeden Safronkov, karşısındakilere ‘sen' diye hitap ederek şunları söyledi:

Gözlerini kaçırma! Bana bak! Neden gözlerini kaçırıyorsun? İngiltere, Suriye krizinin barışçıl çözümü için hiçbir şey yapmadı. Rycroft, de Mistura'nın konuşmasını hiçe sayıp, Türkiye, Suriye, İran ve diğer ülkelere hakaret etmeyi seçti. Rusya'ya hakaret etmeye cüret etme!”

ABD'in ‘Rusya, her ihlal olayıyla kendini uluslararası toplumdan tecrit ediyor' şeklindeki uyarısına da yanıt veren Safronkov, Batılı ülkeleri teröristlere destek vermekle ve rejim değişikliği ideolojisine takılıp kalmakla suçladı.

Haber Ara