Dolar

32,4815

Euro

34,8497

Altın

2.421,21

Bist

10.045,74

Üsküp'ten Çanakkale'ye bisiklet yolculuğu

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü dolayısıyla Balkanlı vatandaşlar Üsküp’ten Çanakkale’ye bisikletle gidecek.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-10 17:24:32

Üsküp'ten Çanakkale'ye bisiklet yolculuğu

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümü vesilesiyle Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ ve Sancak'tan 7 kişinin Çanakkale'ye bisiklet yolculuğu bu sabah Üsküp Murat Paşa Camii'nden başladı. Üsküp Ekoloji ve Dağcılık Derneği üyeleri 8 günlük bisiklet yolculuğunun ardından Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü olan 18 Mart tarihinde Çanakkale'ye varmayı planlıyor. Sporcular, bisiklet yolcuğuyla Çanakkale Zaferi, Çanakkale şehitleri ve onbinlerce Balkanlı şehite dikkat çekmek ve Çanakkale ruhu gereği birlik beraberlik mesajı vermeyi amaçlıyor.

Yolculuk öncesinde açıklamalarda bulunan Sami Emin, “Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıldönümü vesilesiyle grup olarak Üsküp'ten bisikletlerle yola çıkıyoruz. Bosna Hersek, Karadağ, Sancak bölgesi, Kosova ve Arnavutluk'tan 7 arkadaş bisikletlerle Çanakkale'ye doğru yola çıkıyoruz. Ecdad yadigarı anavatanımızın yanında olmak için bu yolculuğa çıkıyoruz” dedi.

"ÇANAKKALE'DE OLAN DÜŞMANLAR İLE BUGÜN TÜRKİYE'NİN DÜŞMANLARI ARASINDA HİÇBİR FARK YOK"

Bisikletle yola çıkma fikrinin hain FETÖ tarafından yapılan darbe girişiminin hemen ardından Türkiye'ye otobüs yolculuğu sırasında ortaya çıktığını söyleyen Emin, “Bu kararı 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra aldık. Çanakkale'de olan düşmanlar ile bugün Türkiye'nin düşmanları arasında hiçbir fark yok. Hedefleri aynı Türkiye'yi parçalamak. Ümmetin durumu zaten ortada. İnşallah birlik ve beraberliğimizle bu durumların üstesinden geleceğiz. Türk, Arnavut, Boşnak kardeşlerimiz Çanakkale'de omu omuza birlikte savaşıp şehit oldular. Bizler de o ruhu hatırlatmak için birlikte bisikletlerle Çanakkale'ye gidiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Üsküplü Kamuran Hirda da Çanakkale'de yaklaşık 35 bin Balkan kökenlinin şehit olduğunu anımsatarak “Şehitler anısına Üsküp'ten Çanakkale'ye bisikletlerle gidiyoruz. Orada bizim Balkanlı şehitlerimizin, İslam için savaşıp şehit olan dedelerimizin mezarlarını ziyaret edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu çerçevede 15 Temmuz şehitlerinin mezarlarını da ziyaret edeceklerini dile getiren Hirda, Çanakkale'ye 7 günde varmayı planladıklarını söyledi.

Bosna Hersekli İsmet Skul da bu ekipte yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bisikletçiler 1 gün Makedonya, 3 gün Yunanistan ve 2 gün de Türkiye'de konaklayarak 18 Mart'ta Çanakkale'ye ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak: TimeBalkan

 

Haber Ara