Dolar

32,2181

Euro

34,7023

Altın

2.450,01

Bist

10.269,68

Ürdün'de son 10 yılın en büyük toplu infazı

Ürdün'de, 10 terörist ve 5 tecavüz suçlusu idam edildi. Mahkumların idam cezaları sabaha karşı infaz edildi. 2006'dan bu yana ilk defa bu kadar çok sayıda mahkum aynı gün infaz edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-06 17:28:58

Ürdün'de son 10 yılın en büyük toplu infazı

Ajansların haberine göre Basından sorumlu devlet bakanı ve hükumet sözcüsü Mohammed Al-Momani, konu ile ilgili açıklama yaptı.

12 kişinin ölümünden sorumlu idam mahkumu teröristlerin ölüm cezalarının sabaha karşı infaz edildiğini açıkladı.

İdam mahallinde, Amman Genel Savcısı, Ceza mahkemeleri başkan yardımcısı hazır bulundu.

Al-Momani, idam edilen mahkumların Irbid örgütüne mensup olduklarını, Baka'da İstihbarat Merkezine, Samma'da Güvenlik güçlerine saldırı yaptıklarını, yazar Nahiz Hatr'ı öldürdüklerini, 2003'de Bağdat'taki Ürdün büyük elçiliğine bombalı saldırı yaptıkları, Amman'ın doğusunda Cebel El Cufa'daki tarihi Roma tiyatrosunda turistlere saldırıp bir İngiliz turisti öldürdükleri söyledi.

İdam edilen diğer 5 mahkumun tecavüz suçları işledikleri kaydedildi.

FİLİSTİNLİLERİN KAMPINA SALDIRAN BİR KİŞİ DE VAR

Muhammed El Momani devlet medyasına yaptığı açıklamada idam edilen kişilerin arasında geçen yıl bir Filistin kampına yakın istihbarat merkezine saldırı düzenleyerek beş güvenlik elemanının ölümüne neden olan bir kişinin olduğunu açıkladı.

Sözcü idam edilen diğer kişilerin "2003 yılından bu yana çeşitli terör saldırılarında güvenlik güçlerinin ölümüne neden olduğunu" söyledi.

İsmini vermek istemeyen bir yetkili, idamların ülkenin yakın tarihindeki en büyük toplu infaz olduğunu söyledi. Aynı kaynak, "idam edilen 10 kişinin arasında Amman'daki tarihi Roma anfitiyatrosunda turistlere saldırıp bir İngiliz turisti öldürmekten hüküm giyenlerin olduğunu ve idam edilen diğer beş mahkumun tecavüz suçu işlediğini" aktardı.

Ürdün'de son yıllarda en az 100 kişi "radikal İslamcı örgütlere üye olmak" suçlamasıyla ölüm cezasına çarptırıldı.

 

Haber Ara