Dolar

32,4516

Euro

34,7890

Altın

2.443,61

Bist

9.941,59

Ünlü yönetmen 'sosyalist' adayı destekleyecek

ABD'deki başkanlık seçimlerinde ünlü yönetmen Oliver Stone’un ‘sosyalist’ Sanders’a destekleyeceği belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-01 03:41:40

Ünlü yönetmen 'sosyalist' adayı destekleyecek

Ajanslarda yer alan habere göre; ABD başkanlık yarışının Demokrat adaylarından Bernie Sanders'a desteğini açıklayan yönetmen Oliver Stone, diğer Demokrat aday Hillary Clinton'ı ise ‘mevcut Başkan Obama'nın daha sert versiyonu' olarak nitelendirdi.

Clinton'ın ABD'nin yayılımcı politikalarına yönelik desteğini eleştiren ünlü yönetmen, “Hillary Clinton, aynı hafta içinde hem Filistin barış sürecini yıkarak hem de Ruslarla ter düşerek kapıyı barışa kapattı. NATO onun tanrısı ve onun için en iyi şey, istisnai ABD'nin Amerikan yüzyılında barış ihraç etmeye devam etmesi” dedi.

Stone, Eski Dışişleri Bakanı Clinton'ın, Nikaragua halkına karşılık kontrgerillaları, NATO'nun Yugoslavya'yı bombalamasını, Bush'un hala devam eden Irak savaşını, Afganistan'ı, seküler Libya devletindeki yıkımı, Honduras'taki askeri darbeyi ve Suriye'deki ‘rejim değişikliğini' desteklediğini hatırlattı. 

GERİYE TEK 'NORMAL' CLINTON MI KALDI?

“Bu durumların her biri daha fazla aşırıcılığa, kaosa ve ülkemize yönelik tehdide sebep oldu” diyen ABD'li yönetmen, ‘Clinton'ın en iyi aday olduğu' yönünde propaganda yapan ana akım medyayı da eleştirdi. Stone, “İroniktir ki, onlar Trump'ın seçilmeye uygun olmayan bir aday olduğunu söyledikçe, geriye tek normal Clinton kalıyor” diye konuştu.

Seçimlerde, ‘sosyalist' aday Bernie Sanders'ı desteklediğini belirten Stone, “O, mali olarak sağlıklı kararlar alabilen, yurt dışı müdahalelerini durduracak olan ve insanların, okullara, altyapıya yatırım yaparak vatanını gerçekten koruyacak tek kişi” ifadelerini kullandı.

Haber Ara