Dolar

32,4537

Euro

34,8244

Altın

2.446,27

Bist

9.914,05

Ünlü aktör Sean Connery 90 yaşında hayatını kaybetti

James Bond karakterini canlandıran Sean Connery 90 yaşında hayatını kaybetti. Haber aktörün ailesi tarafından bildirildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-31 16:24:17

Ünlü aktör Sean Connery 90 yaşında hayatını kaybetti

Connery, aynı zamanda James Bond karakterini ilk canlandıran aktördü.

Oyuncu, yedi James Bond filminde rol aldı.

Connery, 1950 yılında girdiği "Bay Kainat" yarışmasında üçüncü olduktan sonra sinema projelerinde yer almaya başladı. Daha sonra Ian Fleming'in yazdığı "Dr. No" (1962), "Goldfinger" (1964), "Rusya'dan Sevgilerle" (1963), "Thunderball" (1965), "İnsan İki Kere Yaşar" (1967) ve "Ölümsüz Elmaslar" (1971) filmleriyle 'Ajan 007 James Bond' karakterine hayat veren ilk aktör oldu. Defalarca kez James Bond karakterini canlandıran Connery, 007'yi oynayan en iyi aktör olarak değerlendiriliyordu. Ünlü aktör, Oscar ödülüne ise 1988 yılında, The Untouchables (Dokunulmazlar) filmindeki yardımcı erkek oyuncu rolüyle uzandı.

 

Alzheimer iddiası

Sean Connery'nin 2013 yılında Alzheimer hastalığına yakalandığına dair söylentiler ortaya atıldı.

İddia, yakın arkadaşı Sir Michael Caine'in bir Alman dergisindeki ifadelerine dayandırıldı. İddiaya göre Connery'nin zaman zaman kafasının karıştığı ve hatırlama güçlüğü çektiği söylendi.

Ancak Caine, daha sonra The Daily Record'a yaptığı açıklamada, "Yaptığım yeni bir film için Almanya'da bazı röportajlar yaptım biri sözlerimi çarpıttı. Sean'ı birkaç yıldır görmedim ama karımla bu hafta doğum gününde onunla telefonda konuştuk ve çok iyiydi" ifadelerini kullandı.

0_signed-photo-of-Sean-Connery-posing-as-James-Bond

James Bond karakteri

Aslında 'James Bond'u canlandırması için Sean Connery, hiç düşünülmemişti. Yazarı Ian Fleming, rolü 'David Niven'in canlandırmasını istedi.

Yapımcıları Harry Saltzman ve Albert R. Broccoli ise Cary Grant, James Mason, Patrick McGoohan, Trevor Howard veya Christopher Lee'yi düşünüyordu.

Albert R. Broccoli'nin eşinin tavsiyesi üzerine 'James Bond' rolü Sean Connery'ye verildi.

Aldığı ödüller

Bafta Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu (Gülün Adı)

Oscar Ödülleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Dokunulmazlar)

Altın Küre Ödülleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Dokunulmazlar)

Aktör, sinemaya adım atmadan önce eski vücut geliştirme şampiyonuydu.

2854648_6ffe37ba8d57f297d1f4b189ba2dafd3

Yönetmen Akkad'ın Selahaddin Eyyubi filminde başrol oynayacaktı

Yönetmen Mustafa Akkad'ın çekmeyi planladığı Selahaddin Eyyubi filminden başrol oynamayı kabul etmiş ancak Akkad'ın kaldığı otele El-Kaide'nin saldırısı sonucu ölümü üzerine bu proje gerçekleşmemişti.

Cinayet adlı filmi İstanbul'da da çekilmişti

1974'te çekilen Şark Ekspresi'nde Cinayet adlı filmin bir bölümü İstanbul'da çekilmiş ve aktörde yapımda rol almıştı.

Connery, 2005 yılında eşi Micheline ile birlikte tatil için Türkiye'ye gelmişti. İkili, İstanbul ve Ege kıyılarında tatil yapmıştı. Aktör, Ağustos ayında 90. yaş gününü kutlamıştı.

Haber Ara