Dolar

32,4663

Euro

34,6962

Altın

2.436,70

Bist

9.908,63

Ülkelerden Vatandaşlık Nasıl Alınır?

Yaşamınızın devamını geçirmek için gözünüzü başka ülkelere diktiyseniz, “Nasıl başka ülkenin vatandaşı olabilirim” diye düşünüyorsanız, hangi ülkede sizi neler bekliyor, buyrun anlatayım!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-21 14:19:15

Ülkelerden Vatandaşlık Nasıl Alınır?

Herkes çeşitli nedenlerden diğer bir ülkeye göç etmek isteyebilir ve bu yalnızca tabi ki o kişiyi ilgilendirir. Fakat başka ülkede yaşamak, orada çalışmak ve oranın kültürünün bir parçası olmak apayrı bir şey. Bunun için de daha önce bazı koşulları kabul etmeniz gerekmektedir. Sonrasında ise esasında yapacağınız fazla bir şey yok. Çoğunlukla, paranız var ise rahatlıkla diğer bir ülkenin nüfusuna dahil olabilirsiniz. İsterseniz, başka ülkeye vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır vebaşvuruiçin önemli olan şeyler neler size söyleyeyim!

1- Amerika Birleşik Devletleri

Güvenlik önlemlerini bir hayli yoğunlaştırmış olan Amerika'ya bu konuda müracaat yapabilmek için 500.000 ile 1.000.000 dolar arasında paranız olması gerekli. İki seçeneğiniz var: Ya 1 milyon dolar değerinde bir şirket kurmalısınız yada Amerika'nın belirlemiş olduğu bölgelere 500 bin dolarlık yatırım yapmalısınız. Yatırımınızı yaptıktan sonra beş yıl bekliyorsunuz ve sonrasında Amerika size tamamdır diyor.

2- Kanada

Kanada'da vatandaşlık almak için; en az 3 yıl resmi oturma izniyle Kanada'da yaşamış olmanız lazım. Ama bununla bitmiyor maalesef. Ülkeye 400.000 dolarlık yatırım yapmanız gerekmektedir. Bunların yanı sıra bir de 800.000 dolar değerinde varlığınızın olduğunu da ülkeye ispatlamanız gerekiyor.

3- İspanya

İspanya biz Türkler için avantajlı. Zira bizlere çifte yurttaşlık veren ülkeler hangileri, diye sorarsanız, size İspanya'yı gösterebilirim. Hem T.C. hem de İspanya vatandaşı olma şansınız var. Üstelik ekonomik kriz ile boğuştuğu için bu konuda istekliler. 500.000 Euro değerinde bir taşınmaz gayrimenkul alarak İspanya ile çifte vatandaşlık elde edebilirsiniz.

4- Hong Kong

Hong Kong saydığım diğer ülkelere göre biraz değişik bir tutum sergiliyor bu konuda.Evlenmeden yurttaşlık alamıyorsunuz. Ancak ülkeye getirdiğiniz yatırımla birlikte oturma ve çalışma izni alabiliyorsunuz, bu da epey bir hakkı yanı sıra getiriyor aslında. Bunun için de ortalama olarak 1 buçuk milyon dolarınızın olması gerekli.

5- Bulgaristan

Bulgaristan da vatandaşlık için az para istemeyen ülkelerden. Başvuru için evvela 1 yıllık oturma izninizin olması gerekli. Bununla birlikte bir de ülkede 1.2 milyon dolar tutarında yatırım yapmalısınız.

6- Arnavutluk

Arnavutluk, bu konuda ucuz olan memleketler birisi. Burada da tabii ki yatırım yapmanız gerekmektedir ama bu tutar diğer ülkelere göre oldukça kafi 200 bin dolar. Evet rakam daha az ama şöyle bir şartları daha var; yapacağınız bu yatırımın istihdam sağlaması gerekiyor.

20150206125407724620pasaport

7- Avusturalya

Avusturalya son dönemlerin popüler ülkelerinden birisi. Ama aynı zamanda vatandaşlık alınması en pahalı olan ülke diyebilirim. İlk olarak ülkeye 4.7 milyon dolar yatırım yapmanız gerekli. Böylece size yatırımcı vizesi denilen bir vize verilmekte. Bundan 4 yıl sonra da nüfusa +1 olarak eklenmeye hak kazanıyorsunuz.

8- Belçika

Belçika! Eğer paranız yeterli değilse ve Avrupa'da vatandaşlık veren ülkeler arıyorsanız buyrun Belçika'ya. Belçika yatırım yapmanızı istemiyor. Eğer 5 seneden uzun zamandır burda ikamet ediyorsanız, sınırsız oturma izni alabiliyorsunuz. 5 ile 10 yıl arasında müracaat yapılabiliyor. Ancak belirteyim: Yabancılara verilen yurttaşlıklar farklı türlerdeoluyor.

9- Yeni Zelanda

Yeni Zelanda da son yıllarda bir hayli popüler olan ülkelerden bir tanesi. Bu ülkenin esas niyeti istihdam oluşturulması. Bunu yalnızca yatırımcı olarak da değil, kalifiye eleman olarak da düşünüyor. Eğer yatırımcıysanız, hükümetin belirlemiş olduğu alanlarda, 1 ile 7 milyon dolar arasında değişen miktarlarda yatırım yapmanız gerekiyor. Eğer işçi olarak gelecekseniz de, yine hükümet tarafından belirlenmiş alanlarda yeterli olduğunuzu onlara kanıtlamalısınız.

10- Guatemela

Bu konu da çok önerilen bir ülke olmamakla beraber tabii ki zevkler ve renkler tartışılmaz. Örnek teşkil etmesi için listeye ekledim. Gayet kolay ve net bir istekleri var: beş yıllık devlet tahvillerine en az 50 bin dolarlık yatırım yapılması.

11- İsviçre

İsviçre, başka ülkeden vatandaşlık almak için en çok zorlanacağınız ülkelerin arasında. Bununla beraber para pul istemediği için biraz sabretmeniz gerekli. Ülkede en az 12 yıl yasal olarak çalışmanız gerekiyor ve ardından müracaatta bulunabilirsiniz. Ama tabii bu ülkede çalışmak için onların size ihtiyacı olduğu gerçeğini kanıtlamalısınız!

12- Uruguay

Uruguay için herhangi bir yatırım yapmanıza gerek yok. Güzel haber değil mi? Ama yine de aylık gelirinizin en az 1.200 dolar olduğunu ispatlamalısınız. Bu işlemden sonra ilk önce geçici ikamet verilmekte. 5 yıla kadar sabrederseniz eğer diğer Uruguay halkı ile yurttaş olabiliyorsunuz.

13- İngiltere

İngilterede yatırım yapılmasını isteyen ülkeler arasında. bunu zaman içinde yapabilirsiniz. Vatandaşlık müracaatı yapmadan önceki beş yıl boyunca Birleşik Krallık toprakları içerisinde toplam 1 milyon poundluk yatırımınız olmak mecburiyetinde.

14- Almanya

Gelelim pasaportu en güçlü ülkelerden bir tanesi olan Almanya'ya. Üstelik bu konu da bir hayli gerçekçiler ve istedikleri şeyler de daha mantıklı. Almanya yatırım için sizden 250 bin Euro istiyor. Ancak bir koşulu daha var: Yapacağınız yatırımın 30 Alman vatandaşını istihdam etmesi gerekiyor. Yani herkese yarayacak, kazan – kazan durumu oluşturacak gayet makul bir anlaşmaları var.

15- Singapur

Singapur pasaportu da dünyanın en kuvvetli pasaportları arasındadır. O yüzden rahat seyahat etmek istiyorsanız burayı düşünebilirsiniz. Üstelik burda gelir vergisi de düşük olduğu için, bir çok insan yurttaşlık için başvuruyor, yani Singapur aslında yatırım için iyi bir ülke. Yapacağınız yatırımın en az 2 milyon dolar olması gerekmektedir.

16- Karadağ

500.000 Euro'ya kolayca Karadağ vatandaşı olabilirsiniz. Güzel ülke tabii, neden olmasın?

17- Letonya

Letonya için önünüzde iki şık bulunuyor ve bence ikisi de en kolay hangi ülkenin vatandaşı olunur, sorunuza cevap olacaktır. Bir tanesi: 250 bin Euro'luk emlak almanız gerekmektedir. Bunun ardından vatandaş olabiliyorsunuz. Diğeri: Bir banka hesabı açacaksınız, buraya 300 bin Euro yatıracaksınız ve 5 sene boyunca o parayı unutacaksınız. 5 yıl sonunda 25 bin Euro'ya yurttaşlık alabilirsiniz. Üstlelik paranız da sizin olur! İkinci seçenek daha cazip gibi ne dersiniz.

Sevgili Timetürk okurları, önemli olan hangi ülkenin vatandaşı olduğunuz değildir, nasıl güzel bir hayat yaşadığınızdır! Sevgiler!

Hazırlayan: Özlem Akçin ( Özlem Keşifte )

Haber Ara