Dolar

32,5837

Euro

34,8026

Altın

2.514,10

Bist

9.693,46

Uğur Dündar: Beştepe'ye çıkan CHP'li haberini bana getiren kişi Tuncay Özkan değil

Muharrem İnce'nin Beştepe'ye giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğüne ilişkin iddiaların kendisine de servis edildiğini söyleyen Sözcü Yazarı Uğur Dündar, bu iddiaları yayınlamadığını söylemişti. Tartışmanın taraflarından biri haline gelen Dündar, CHP içerisindeki kaynağının Tuncay Özkan olmadığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-25 14:50:04

Uğur Dündar: Beştepe'ye çıkan CHP'li haberini bana getiren kişi Tuncay Özkan değil

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Sözcü Yazarı Uğur Dündar, Muharrem İnce'nin Beştepe'ye giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gizlice görüştüğü iddialarına ilişkin önceki gece CNn Türk yayınına bağlanaran bilginin kendisine de geldiğini ama kullanmadığını söyledi.

Konuyla ilgili tartışma "Muharrem İnce adının CHP'den hangi isim tarafından verildiği" sorusu üzerinde şekillenirken, iddiayı ortaya atan Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın "kaynağım" diyerek işaret ettiği Gazeteci Talat Atilla, haberi kendisine getiren CHP'liyi henüz açıklamadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklama yapmasını beklediğini ifade eden Atilla, "Daha önce yaptığım açıklamanın arkasındayım. Açıklama makul bir sürede gelmezse yeni bir açıklama daha yapacağım" dedi.

Bunun üzerine ilk kez konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet'e verdiği röportajda İnce'nin Beştepe'ye gittiğine dair ‘haberin' kaynağı olduğu belirtilen gazeteci Talat Atilla ile yedi yıldır görüşmediğini söyledi.

TUNCAY ÖZKAN İDDİASI

Bunun üzerine Uğur Dündar'ın kaynağına ilişkin tartışmalar başladı. TV100 Yazarı Murat Kelkitlioğlu, Saray'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la CHP'li bir ismin görüştüğü iddiasında haberi Talat Atilla ve Uğur Dündar'a ileten ismin Tuncay Özkan olduğunu söyledi.

UĞUR DÜNDAR: KAYNAĞIM TUNCAY ÖZKAN DEĞİL

Bakışların çevrildiği isimlerden Uğur Dünda, bu açıklama üzerine kaynağı ile ilgili ilk kez açıklama yaptı. Dündar, Twitter hesabından şunları söyledi:

"Dürüstlüğüm gereği zorunlu açıklama; İktidarı destekleyen bir gazeteci; bana haberi getiren kişinin Tuncay Özkan olduğunu, benim teklifi reddettiğimi yazıyor. Özkan'la yaklaşık 2 yıldır ne görüştüm ne de telefonlaştım. İddia doğru değil. Talat Atilla'ya en yakın CHP'li araştırılsın."

2019-11-25_14h57_32

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1303329_2

Haber Ara