Dolar

32,5860

Euro

35,0210

Altın

2.457,15

Bist

9.772,87

Üç isim Bahçeli'ye karşı birleşti

MHP'de parti içi muhaliflerin 3 ayrı adresini oluşturan Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın’ın ilk ortak hedefi, tüzük kurultayını toplamak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-23 12:05:52

Üç isim Bahçeli'ye karşı birleşti

MHP'de 1 Kasım seçimleri sonrasında parti yönetimini suçlayıp isyan bayrağını açan muhalifler, genel merkeze karşı 3 silahşörlerin “Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için" sloganını çağrıştıran bir taktik izliyor

Devlet Bahçeli'ye rakip olarak MHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan ilk isim, eski MHP Iğdır milletvekili Sinan Oğan oldu. Meral Akşener ve Koray Aydın, kulislerde konuşulan diğer 2 isim. Kurultay toplanabilirse başka isimlerin de aday olarak çıkabileceğine işaret ediliyor. Ancak şimdilik parti içi muhaliflerin 3 ayrı adresini oluşturan Oğan, Akşener ve Aydın'ın kurultay çağrısı için ayrı ayrı imza toplarken, tüzük engelini aşabilmek içinse birlikte hareket ettikleri belirtiliyor.

3 adayın ilk ortak hedefi, tüzük kurultayını toplayıp, sonra seçimli kurultayın toplanmasını sağlamak. Habertürk'te yer alan habere göre tüzük kurultayında divan başkanlığını ele geçirmek isteyen muhalifler, genel merkezin karşısında ortak aday çıkarmaya hazırlanıyor.

Haber Ara