Dolar

32,3573

Euro

34,7922

Altın

2.394,71

Bist

10.271,34

Türkmen Dağı düşüyor

Lazkiye'nin kuzeyindeki Türkmen Dağı'nda rejim ile muhaliflerin mücadelesi sürerken Rusya'nın yoğun hava saldırıları nedeniyle muhalifler pek çok noktadan çekildi. Rejim Türkiye sınırına 4 km'ye kadar yaklaştı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-15 23:05:59

Türkmen Dağı düşüyor

TIMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL 

Suriye'de süren devrim mücadelesinde beş senedir şiddetli çatışmalara sahne olan Lazkiye kuzeyindeki Türkmen Dağı bölgesinde rejim Rusya'nın ve Şii militanların desteği ile ilerliyor. Türkmen Dağı'nda mücadele veren muhalif kaynaklar rejimin çok stratejik iki tepeyi ele geçirmesinin ardından durumun her zamankinden ciddi bir hal aldığını ifade ediyor.

KARAMANLI SON NOKTA

Türkmen Dağı'nda mücadele eden muhalif kaynaklar rejimin İsa Pınarı (Ayn İsa) olarak bilinen bölgeyi ele geçirmesinin ardından daha batıdaki hatlarda hareketlendiğini ve üç koldan Karamanlı köyü ve tepesine yöneldiğini ifade etti.

Muhalifler rejimin Karamanlı Tepesi'ni ele geçirme operasyonunda Rusya desteği ile avantajlı konumda olduğunu belirtirken tepenin rejimin eline geçmesi halinde Türkmen Dağı'ndaki son noktaların düşmesinin muhtemel olacağını belirtip "Karamanlı savaş için son nokta" şeklinde konuştu.

Yerel kaynaklardan alınan son bilgilere göre, muhaliflerin tüm direnişine rağmen Karamanlı tepesinin de rejimin kontrolüne geçtiği öğrenildi.

MÜCADELE EDİYORUZ AMA...

Türkmen Dağı'nda pek çok alanda rejim, Şii militanlar ve Rusya'ya karşı mücadele ettiklerini belirten kaynaklar ellerindeki kısıtlı imkanlarla bölgeyi savunmaya çalıştıklarını ancak İslam Alemi ve Müslüman halklardan gerekli desteği göremediklerini ifade etti.

TÜRKMEN DAĞI EŞİKTE, TÜRKİYE İLGİSİZ

Türkmen Dağı'nda Karamanlı Tepesi'ne çıkma girişimine ve aynı anda İsa Pınarı'ndaki rejim harekatına karşı koymaya çalışan muhalifler Rusya'nın rejime şiddetli desteğinin arkasında hem Türkiye ile bir hesaplaşma hem de Batı İdlib hattına ve Gab Ovası'na yapılacak operasyon olduğunu vurguladı. Türkmen Dağı'nın bu açıdan bir eşik olduğunu belirten kaynaklar Türkiye'nin ilgisizliğine de dikkat çekti.

Haber Ara