Dolar

32,4614

Euro

34,7255

Altın

2.436,74

Bist

9.915,62

Türkiye'ye Suriye görüşmeleri suçlaması

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, Türkiye'ye Suriye görüşmeleri konusunda suçlamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-15 03:14:18

Türkiye'ye Suriye görüşmeleri suçlaması

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, Türkiye'nin mantıksızca Kürtlerin Suriye görüşmelerine katılmasını engellediğini söyleyerek, ciddi suçlamalarda bulundu.

Ajansların aktardığı bilgiye göre; İzvestiya gazetesine konuşan Çurkin, "Türkiye tamamen mantıksızca Suriyeli Kürtlerin görüşmelere katılmasını engelliyor, bu yüzden de onları istemeden 'ayrılıkçı düşüncelere' itiyor. Hem de Ankara'nın tam olarak korktuğu da bu olmasına rağmen" ifadelerini kullandı. 

Çurkin ayrıca ABD ve BMGK'lı diğer batılı ülkelerin de Ankara'nın pozisyonunu değiştirmesinde yapıcı rol oynamak istemediğini belirtti.

'TEK TARAFLI ÇABALAR BİR İŞE YARAMAZ'

ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) Başkanı General David Rodriguez, IŞİD'in Libya'daki militan sayısının arttığını ve Libya hükümetinin istemesi halinde ülkede hava saldırısı düzenleyebileceklerini söylemişti.

Çurkin konuyla ilgili "Basında ABD'lilerin Libya'daki IŞİD militanlarına hava saldırısı gerçekleştirdiği, bölgede İngiliz özel kuvvetlerinin olduğu yönünde haberler yer aldı. Batılı meslektaşlarımızı tek taraflı çabaların hiçbir faydası olmayacağı konusunda uyarırız" ifadelerini kullandı. 

Haber Ara