Dolar

32,2648

Euro

34,7116

Altın

2.401,24

Bist

10.336,50

64 ülkede Zika virüsü etkisi

Dünya Sağlık Örgütü, Zika virüsünün 64 ülkeye yayıldığını açıkladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-15 03:07:55

64 ülkede Zika virüsü etkisi

Ajanslarda yer alan bilgide; Zika virüsünün 64 ülkeye yayıldığını açıklayan Dünya Sağlık Örgütü (WHO), insandan insana yayılan virüsün mikrosefali ve Guillain-Barre sendromuna sebep olduğunun bilimsel olarak onaylandığını ifade etti.

Zika virüsüyle ilgili bir rapor yayınlayan Dünya Sağlık Örgütü, Arjantin, Şili, Fransa, İtalya, Yeni Zelanda ve ABD'de virüsün insandan insana geçtiğini aktardı.

Geçtiğimiz hafta içinde Belize ve Saint Lucia olmak üzere 2 ülke daha Zika virüsünün yayıldığı duyurulurken, Brezilya, Cape Verde, Kolombiya, Fransız Polinezyası, Martinik ve Panama'da Zika virüsünün yol açtığı tahmin edilen mikrosefali ve diğer fetal malformasyonların kaydedildiği bildirildi. 

‘GUILLAIN-BARRE SENDROMU ARTIYOR'

Açıklamada, “Zika virüsü salgının yayılması bağlamında, dünya genelinde 13 ülke ve bölge, Guillain-Barre sendromu vaka sayısının arttığını ve laboratuvar testleriyle bu sendroma yakalananlarda Zika virüsünün tespit edildiğini duyurdu” dendi.

Örgüt, çok sayıda araştırma temelinde, Zika virüsünün mikrosefali ve Guillain-Barre sendromuna yol açtığına dair bilimsel bir onayın olduğunu açıkladı.

 

Haber Ara