Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'Türkiye terörist unsurların Halep'ten çıkması için çabalıyor'

Binali Yıldırım 'Türkiye terörist unsurların Halep'ten çıkması için çabalıyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-07 14:28:44

'Türkiye terörist unsurların Halep'ten çıkması için çabalıyor'

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Başbakan Binali Yıldırım, Moskova ziyareti devam ederken Sputnik ve RİA Novosti'ye röportaj verdi.

Suriye ile ilgli açıklamalarda bulunan Yıldırım, muhaliflerle Rusya arasında arabuluculuk yaptıklarını belirterek, Halep'te Rusya ve Türkiye tarafından terör örgütü olarak nitelendirilen unsurların çıkarılması için çaba harcadıklarını belirtti.

Yıldırım şunları söyled:

"Türkiye şu anda bu konu üzerinde çalışıyor. Terörist grupların Halep'ten çekilmesi için en başından beri çabalarımızı sürdürüyoruz. Ülkelerinin kurtuluşu için savaşanlar ile terörist grupların üyelerini birbirinden ayırmak önemli. Ortak amacımızsa terörist gruplarla mücadele etmek. Bu nedenle bu konuda mümkün olan her şeyi yapıyoruz."

"TERÖRİST UNSURLARIN" HALEP'TEN ÇIKARILMASI


BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura "El Nusra militanları Halep'ten çıksın. Hatta istiyorlarsa BM yetkilileri çıkış sırasında eşlik etsin" demişti. Bu açıklama sonrası Nusret Cephesi mensuplarını çıkarmak için Halep'e bir BM heyetinin hareket ettiğine dair haber yapılmış, Sputnik'te dahi çıkan haberin arkası gelmemişti. Oluşturulan bu hava sonrası Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak "El Nusra militanları Halep'ten çıksın" "ricasında" bulunmuştu. Erdoğan, "Biz de arkadaşlarımızıa talimat verdik. El Nusra'nın Halep'ten çıkarılmasına yönelik çalışmalar başlatıldı" demişti.

Haber Ara