Dolar

32,5836

Euro

35,0060

Altın

2.464,69

Bist

9.883,45

Türkiye’nin en güzel 6 piknik yeri

Deniz, kum, güneş olmadan da yazın tadını çıkaranlar için ülkemizin güzide piknik yerleri listesini taze taze hazırladım!

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-07 17:51:03

Türkiye’nin en güzel 6 piknik yeri

Türkiye pek çok bakımından tam bir cennet! En güzel denizlerden, sahillerden tutun da dağlara, ormanlara kadar yok yok ülkemizde. Ben de çayır çimene kendisini atmak, lezzetli yiyeceklerle doyup sakin zaman geçirmek isteyenler için muhteşem 1 hafta sonunun adresi olacak piknik yerleri listesi yaptım. Sasalı Piknik Alanı - İzmir

Ülkemizim 3. Büyük şehrini es geçecek değildim; piknik yerleri İzmir'de de güzelliğinden bahsettiriyor. Sasalı Piknik Alanı, şehir belediyesine ait bulunuyor. Ulaşım için toplu taşımayı da rahatlıkla kullanabileceğiniz Sasalı, size sakin ve huzur dolu bir ortam sunuyor. Yeşilliğin ortasında sofranızı kurun, bisiklete binin, güzel bir şekilde kafanızı dinleyin. Üstelik Doğal Yaşam Parkı'nın hemen yanında yer aldığı için hayvanat bahçesine de uğrayabilirsiniz. 

Gölcük Gölü - Bolu

Ankara'dan veya İstanbul'dan bile 1 hafta sonu için kalkıp gitmeye değer bir güzellik sizi bekliyor. Çoğu kimseler bilmese bile burası esasında 1958 senesinde oluşturulmuş bir yapay göl. Burada yalnızca piknik masaları değil, içinde büfe ve restoranlar da bulunan Gölcük Gölü konforun da keyfini çıkarabileceğiniz bir alan. Ahlat, Gürgen, Selvi, Ardıç ve daha pek çok ağaç sayesinde de oksijene bol bol doyacaksınız. Mogan Gölü - Ankara

Bolu'ya kadar gelmişken bir sonraki durağımız belli; piknik yerleri Ankara'da da bir hayli güzel vakit geçirmeniz için ideal. Son senelerde etrafındaki yerleşim yerlerinin artmasıyla daha da popülerlik kazanan Mogan Gölü nerdeyse 650 m2'lik bir alana sahip. Dolu dolu 1 hafta sonu planı için de ideal. Çünkü yalnızca piknik yapabilmek için değil; kültürel, sportif ve eğlence aktiviteleri, yürüyüş ve koşu yolları, oyun alanları da size kalkıp gitmek için neden yaratabilir.

IMG_2747 Atatürk Kent Ormanı -Bursa

Keyifli vakit geçirmek, dinlenmek için seçeceğiniz piknik yerleri Bursa'da şehir merkezinde bile var. Atatürk Kent Ormanı size yeşilin tam ortasında muhteşem bir atmosfer sunuyor. Bir yanınızda Uludağ'ın diğer yanınızda şehrin manzarası ile ferahlığın kapılarını da sizin için aralıyor. Yemeğinizi yedikten sonra piknik alanı içinde yer alan küçük hayvanat bahçesini gezebilir; yer alan sahalarda futbol veya voleybol oynayabilirsiniz. Çocuk parkları sayesinde çocukların da çok iyi vakit geçireceğini hemen ekleyeyim.

Belgrad Ormanı - İstanbul

Hem piknik yerleri Avrupa Yakası'nda olsun hem de doğanın kucağında huzurlu ve eğlenceli vakit geçireyim istiyorsanız en uygun lokasyonlardan biri. “Ben Cumartesi de çalışmaktayım” demenize gerek yok; Sarıyer ile Bahçeköy'ün sınırında yer alan Belgrad Ormanı'na uzak denilemez. Ayrıca Neşet Suyu, Binbaşı Çeşmesi, Kurt Kemeri, Falit Rıfkı Atay içinde bulunan 11 mesire alanından yalnızca birkaçı. Kalabak Köyü - Eskişehir

Size Eskişehir'de piknik alanı dediğiniz zaman belki de öncelikle aklınıza gelmeyecek olan Kalabak Köyü'nden bahsedeyim. Burası şehire 42 km uzaklıkta. Bu mesafe gözünüzü korkutmasın; çünkü köyün yakınlarındaki 10 hektarlık orman bu mesafeye değer. İçinde pek çok farklı çeşit ağacın yer aldığı ormanın bir de bonusu var: Şelale! Evet, şimdi anladınız, şelale kenarında bir piknik için kalkıp gitmeye değer.

Artık ülkemizde ki en güzel piknik alanları nerde, biliyorsunuz Timetürk okurları. Eee, liste benden, piknik sepetini hazırlamak sizden... Doğaya doyacağınız keyifli günler dilerim!

Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara