Dolar

32,5860

Euro

35,0210

Altın

2.457,15

Bist

9.772,87

Türkiye’nin cennet köşesi Muğla’da gezilecek 10 yer

Muğla deyince akıllara gelen ilk şey yaz aylarının geçirileceği tatil oluyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-12 08:38:09

Türkiye’nin cennet köşesi Muğla’da gezilecek 10 yer

Denizi, plajları, pırıl pırıl güneşi ve yemyeşil doğasıyla tatilcilerin en çok tercih ettiği uğrak yerlerinden bir tanesi olan Muğla, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi durumunda. Sadece denize girmenin ve güneşlenmenin değil, kamp yapmanın ve doğa yürüyüşlerinin de en doğru adreslerinden bir tanesi olan Muğla'da gezilecek yerleri beraber görelim.

Dalaman Çayı

Rafting sevenler toplaşın! Adrenalini bir tutkuya dönüştürenler için Dalaman Çayı eşsiz bir rafting bilgi birikimi yaşamanızı sağlıyor. Ben rafting yapmayı bilmiyorum” diyenler, üzülmeyin. Her güçlük düzeyinde yapılabilen bu spor için yeni öğrenenlere de pek çok imkân sunuluyor.

Turgut Şelalesi

Marmaris'teki bu şelale ormanlarla ve çeşit çeşit çiçeklerle kaplı bir bölgede bulunuyor. Doğa yürüyüşü yapabilmek için enfes bir konumda bulunan şelalenin dolayında dinlenecek, bir şeyler yiyip içilecek tesisler de bulunuyor. Yeşile doyacağınız bu şelalenin buz gibi sularında yürüyüş sonrası serinleyebilirsiniz.

Bodrum

Bodrum denince aklımıza gelen ilk şey deniz, kum ve güneş oluyor. Şarkılarda, filmlerde, romanlarda ve hatta magazin haberlerinde sıklıkla duyduğumuz Bodrum'da hem denize girebilir hem Muğla'nın tarihî yerlerini ziyaret edebilirsiniz. Bodrum Kalesi, Halikarnas Mozolesi, Bodrum Antik Tiyatrosu'nu ziyaret etmelisiniz.

Afytos-Hotel-Bodrum-Genel-293745

Cennet Adası

Huzurlu ve sakin bir tatil isteyenleri ismiyle müsemma, âdeta cennetten bir köşe olan bu yarımadaya çağırıyorum. Marmaris'te bulunan adada dalış yapma imkânı da bulunuyor. Ormanla kaplı bu adada pek çok cafe ve restoranda, harika bir manzara karşısında vakit geçirebilirsiniz. Nimara Mağarası, Yalancı Boğaz ve Cennet koyu adada görülecek yerler arasında bulunuyor.

Kabak Koyu

Kamp yapmak istiyorsanız burası doğru adres. Muğla Fethiye güzergahında bulunan Kabak Koyu'nun en önemli olan özelliği 3 tane kamp alanına sahip olması ve herhangi bir otelin bulunmaması. Yemyeşil kızılçam ormanlarında kamp yaparak masmavi sularında yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Uyku Vadisi

Pek çok tur acentası tarafından turların düzenlendiği vadi, müthiş bir doğa yürüyüşü imkânı sağlıyor. Muhteşem doğası yanında jeolojik yapılarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor bu vadi. Manastır Dağı'nın yamaçlarında, irili ufaklı 30 mağaradan oluşan İncirliin Mağarası bu vadide yer almakta. Ayrıca 10 kilometre uzunluğundaki Gökçeler Kanyonu da burda. Birçok bitki ve hayvan çeşitliliğinin beraberinde su değirmenlerine de sahip kanyonda yürüyüşe doyum olmuyor.

Yediler Manastırı

Milas'ta bulunan ve Muğla'nın gezilecek köyleri arasında olan Gölyaka Köyü'ndeki manastır, gittikçe bir harabeye dönüşüyor ve maalesef yok oluyor. Bafa Gölü'ne manzaralı bu manastıra yaya olarak yaklaşık 3 kilometre'lik yolculuk yapmak gerekmektedir. Doğa yürüyüşü yapmayı, yürüyerek keşfetmeyi seviyorsanız buraya gelip Bafa Gölü'ne karşı oturup soğuk bir şeyler içebilirsiniz (tabii hâlâ soğuk bir şeyleriniz kaldıysa).

Knidia Çiftliği

Organik tarıma ve çiftlik yaşamına meraklıysanız burayı ziyaret edebilir hatta burda konaklayabilirsiniz. Ekolojik tarımın yapıldığı bu çiftlik Datça'da bulunuyor. Üzüm ve zeytin bağlarının beraberinde pek çok ürünün yetiştirildiği çiftlikte şarap ve zeytinyağı yapımını yakından görebilirsiniz.

Sultaniye Kaplıcaları

Burası çamur banyosunun yapıldığı bir kaplıca olması ile dikkat çekiyor. Türkiye'nin en büyük radyoaktivitesi olan bu kaplıca, çok zengin minerallere sahip olması ile da pek çok hastalığa şifa sunuyor.

Ölüdeniz

Fethiye Ölüdeniz, Muğla'nın görülmesi gerekli olan yerleri arasında bulunuyor. Ölüdeniz Lagünü ve Plajı, Belcekız Plaji, Ölüdeniz Millî Parkı, Kıdrak Koyu, Kelebekler Vadisi ile eşsiz bir tatil fırsatı sunuyor Ölüdeniz. Yamaç paraşütü ve ATV gezintisi yapmak isteyenler içinse Babadağ en doğru adres.

Bonus: Muğla'da Kışın Gezilecek Yerler

Kış aylarında bu güzelim şehire yolunuz düşerse, hele bir de kar var ise Muğla'nın dağlarına çıkmanızı tavsiye ediyorum. Fethiye'de bulunan, yaylaları ve gölleriyle meşhur Akdağlar; yine aynı rotada, kayak merkeziyle ünlü Eren Dağı görülmeye değer. Karda mangal yapmayı sevenler, Kavaklıdere'deki Göktepe ve Köyceğiz'deki Sandras Dağı sizi bekliyor.

Değerli Timetürk okuyucuları, az kış güzel bir tatil geçirmenize imkân sunan bu şehire gitmek için artık çok sebebiniz var. Ne duruyorsunuz, haydi yollara!

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara