Dolar

32,5762

Euro

34,9963

Altın

2.463,44

Bist

9.886,96

Türkiye'nin beklediği ortak bildiri okundu

MHP'de kurultay yapılması planlanan otelin önünde muhaliflerin ortak bildirisi okundu. Bildiride 'MHP sahipsiz değildir, son sözü genel başkanlar değil kurultaylar söyler.' denildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-15 08:48:09

Türkiye'nin beklediği ortak bildiri okundu

MHP'de bütün gözler Büyük Anadolu Oteli'ne çevrildi. Sabah saatlerinde genel başkan adaylarından Sinan Oğan, Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın, Oğan'ın ofisinde bir araya geldi. Son değerlendirmenin ardından muhalif adaylar konvoyla, Büyük Anadolu Oteli'nin önündeki polisin oluşturduğu güvenlik noktasına geldiler. Otel önünde çok yoğun bir kalabalık var.

KORAY AYDIN: HAZİRANDA KURULTAY YAPACAĞIZ

Otel önünde hazirun defteri oluşturuldu, Muhalifler olağanüstü kurultay için imza topladıklarını ilan etti. Delegelerin salt çoğunluğu, yani 621 delegenin olması durumunda olağanüstü kongre yapılabiliyor. Koray Aydın, "Haziranda kurultay yapacağız" dedi.

 
MERAL AKŞENER: POLİSİN YAZILI EMRİNİ GÖRMEDEN AYRILMAYIZ

Meral Akşener ve Sinan Oğan ise kurultayın neden engellendiğine ilişkin polisin yazılı emrini görmeden ayrılmayacaklarını söyledi.

ORTAK BİLDİRİ OKUNDU: MHP SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Otelin önü ise genel başkan adaylarının gelmesiyle adeta miting alanına döndü. Burada polis barikatı önünde ortak bildiri de okundu. Bildiriyi Yusuf Halaçoğlu okudu. Bildiride, "MHP sahipsiz değildir, son sözü genel başkanlar değil kurultaylar söyler." denildi.

KONGRE KRİZİNDE YAŞANANLAR

MHP'de bütün gözler Büyük Anadolu Oteli'ne çevrildi. Sinan Oğan, Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın Oğan'ın ofisinde bir araya geldi. Son değerlendirmenin ardından muhalif adaylar konvoyla, Büyük Anadolu Oteli'nin önündeki polisin oluşturduğu güvenlik noktasına geldiler.

SİNAN OĞAN: KİLİS'TE BÖYLE TEL ÖRGÜ GÖRMEDİM

Kurultay yapılacağı duyurulan otelin önüne giden Sinan Oğan, "Geçen Kilis'teydim, böyle tel örgüler görmedim." diyerek polislere isyan etti.

OTELİN ÖNÜ KALABALIKLAŞIYOR

MHP'de Kurultay Çağrı Heyeti tarafından gerçekleştirilmesi öngörülen toplantı için Ankara'ya gelen çok sayıda grup, Büyük Anadolu Oteli'ne gelmeye başladı.

PARTİLİLER BİRBİRİNE GİRDİ

MHP'li muhalifler kurultayın yapılması planlanan otelin yakınlarına kurulan polis barikatı önünde toplandı. Ara ara arbedeler yaşandı.

kavga YUMRUKLAR KONUŞTU

Zaman zaman polisle partililer arasında gerginlik yaşanıyor. Alanda "Bahçeli istifa", "Yönetim istifa" ve "Alparslan Türkeş'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar da duyuluyor.

BARİKATLAR KURULDU

Esenboğa Havalimanı güzergahında bulunan otelin girişi, mahkemenin tedbir kararına istinaden Ankara Valiliğinin talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından barikatlarla kapatıldı.

SLOGANLAR YÜKSELİYOR

Kurultayın yapılması planlan otele girişlerine izin verilmeyen gruplar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Merkezi girişinde beklemeye başladı. Gruplar barikatların önünde slogan atıyorlar.

mk

TOMA ÖNÜNDE SELFİ

Bir grup muhalif otele girmek istedi. Polis izin vermeyince TOMA önünde selfie çektiler.

mhp_1

MHP'li muhalifler Koray Aydın, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın otele gelmesini bekleyen grup, MHP genel merkezi aleyhinde slogan atarak genel başkan adaylarının alana gelmesini bekliyor.

lk

SİNAN OĞAN'IN OFİSİNDE BİR ARAYA GELDİLER

Bu arada Sinan Oğan'ın Öveçler'deki ofisinde bir araya gelen Akşener, Aydın, Özdağ ve çağrı heyeti son bir değerlendirme yaptı. Muhaliflerin Büyük Anadolu Oteli'ne birlikte giderek açıklama yapılması öngörülüyor.

KONVOY YOLA ÇIKTI

MHP'de dört aday kurultay yapmak istedikleri otele doğru gidiyor. Başkan adayları tek bir araçla yola çıktı. Aracın Sinan Oğan'a ait olduğu öğrenildi.

BİZ ŞOV MERAKLISI DEĞİLİZ

Akşener dün Büyük Anadolu Oteli'nde keşfe gitti. Yoğun güvenlik önlemleri ve TOMA'larla karşılaştı. Akşener, gazetecilere yaptığı açıklamada “Şifahi olarak verildiği anlaşılan emirle polis çocukları oraya dikerek bizimle karşı karşıya getirmek istiyorlar. Oraya ‘dantel kafalı çakma kahramanları' getirin de görelim” dedi. Akşener Hürriyet'e yaptığı açıklamada da “Şov meraklısı değiliz. Bu nedenle sadece 4 genel başkan adayı aynı arabayla oraya yarın (bugün) gideceğiz ve bir arkadaşımız ortak açıklamamızı yapacak” diye konuştu.

aksenr

TARLADA KURULTAY OLMAZ

Genel başkan adaylarından Sinan Oğan ise bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada “Biz o adrese, kongreyi yapmak üzere gideceğiz. Bariyerler, güvenlik güçleri olduğu takdirde bir yarma hareketi, farklı manaya gelecek taşkınlık içinde olmayı düşünmüyoruz. Hukuk içinde kalacağız” dedi. Dün akşam saatlerinde ise Aydın, Oğan ve Özdağ tekrar bir araya geldi. Akşener'le de telefonla görüşüp bugünkü stratejilerinin ne olacağı konusunu görüştüler. Genel başkan adayları “Tarlada kurultay olmaz” diyerek Yargıtay kararının beklenmesi konusunda görüş birliğine vardı. 4 aday bugün Büyük Anadolu Oteli önüne gidecek ve baskı iddialarını tekrar dile getiren bir metin okuyacaklar.

 

 

Haber Ara