Dolar

32,2193

Euro

34,7259

Altın

2.452,28

Bist

10.218,58

'Türkiye ile işbirliği içindeyiz'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, insan kaçakçıları konusunda Türkiye ile de işbirliği yaptıklarını belirterek, 'Bu konuda doğru yolda olduğumuza inanıyorum” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-14 05:56:35

'Türkiye ile işbirliği içindeyiz'

AA'nın heberine göre: Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ile Başbakanlıkta yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Suriye'deki iç savaşı ve sığınmacıları da ele aldıklarını belirtti.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki dar denizin insan kaçakçılarının elinde olduğunu savunan Merkel, “Bu uygun bir durum olamaz. Bunu aşmak için çalışıyoruz. Türkiye ile de işbirliği yapıyoruz. Bu konuda doğru yolda olduğumuza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Dublin Anlaşmasının yürürlükte olmasını  Avrupa'da sığınmacıların adil bir şekilde dağıtılması açısından doğru bulduğunu belirten Merkel, “Adil bir şekilde yükün paylaşılmasına ihtiyaç duyuyoruz. AB'nin dış sınırlarındaki ülkelerin tek başına bu yükü taşımayacakları açık” dedi.

Merkel, Viyana'da yarın yapılacak Suriye Konferansı'nın siyasi bir çözüm yolunda küçük bir çözüm olabileceğini kaydetti.

Avustralya Başbakanı Turnbull de, ülkesinin IŞİD'e karşı mücadelede önemli katkılar sunduğunu anımsatarak, "Suriye'deki dehşetli duruma siyasi çözüm ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Haber Ara