Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

“Türkiye Boğaz’ı kapatırsa, Suriye’deki Rus askerleri desteksiz kalabilir”

Türkiye’nin, Boğaz’ı kapatması halinde, Suriye’deki Rus askerlerin desteksiz kalacağı, Akdeniz'deki Rus Donanması gemilerinin de tüm ihtiyaçları karşılanamayacağı öne sürüldü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-13 09:09:36

“Türkiye Boğaz’ı kapatırsa, Suriye’deki Rus askerleri desteksiz kalabilir”

Türkiye'nin, Boğaz'ı kapatması halinde, Suriye'deki Rus askerlerin desteksiz kalacağı, Akdeniz'deki Rus Donanması gemilerinin de tüm ihtiyaçları karşılanamayacağı öne sürüldü.

Free-news'de yayımlanan analiz haber şöyle:

“Atina ile Ankara arasındaki ilişkilerde artan gerilimin arka planına karşı Türkiye, tüm ülkelerin savaş gemilerinin geçişini önlemek için Boğaz'ı kapatacak.

Fransa'nın askeri bir tırmanma durumunda, Paris'in Yunanistan'ı destekleyeceğini söyleyen açıklamasının ardından durum daha da tırmandı.

Buna karşılık Ankara, NATO ülkeleri gerginlik yaratmaya çalışırsa, Karadeniz ile Akdeniz arasındaki geçişi uyarı yapmadan kapatmak zorunda kalacak. Artık Rus savaş gemilerinin de Boğaz'dan geçmesine izin verilmeyecek ve Suriye'deki Rus askerleri erzaksız kalacak. Askeri kargoların hava yoluyla teslimi, Khmeimim Hava Üssü'nün ve Akdeniz'deki Rus Donanması gemilerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayamayacak.

Şu anda Rusya, Orta Doğu'daki durumu kökten değiştirmekle tehdit ettiği için Akdeniz'deki herhangi bir tırmanışa kategorik olarak karşı çıkıyor. Ayrıca Ankara'nın attığı bu adım, Suriye'ye silah ve teçhizat tedariğini kesintiye uğratacak.

Türk kuvvetlerinin İdlib'deki birikimi göz önüne alındığında, Ankara'nın atacağı adım Şam ve Suriye'deki Rus birliği için olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Bir analist notlarında şöyle diyordu:
“Yaklaşık altı yıl önce, Türkiye, Türk çıkarlarına yönelik en ufak bir tehdit durumunda Boğaz'ın kapatılacağını duyurdu ve bugün Türkiye aslında Rus gemilerinin Boğaz'dan çıkışını engelleyebilir; bu bir saat içinde, bir günde, bir hafta veya bir yılda olabilir, bu gerçek olandan daha yakın.”

Şu anda gerginlikler daha da arttı. Ankara, zırhlı araçlarını Yunanistan sınırına nakletti ve bir kısmı İdlib'den çekti. Atina ise ordunun yaşanacak gelişmeler karşısında hazır olduğunu ve müttefiklerinin desteğini umduğunu açıkladı.”

Kaynak: https://free-news.su/

Haber Ara