Dolar

32,4455

Euro

34,7811

Altın

2.439,71

Bist

9.931,98

Trump, Twitter’ı istemedi iddiası

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin 45. Başkan seçilen Donald Trump teknoloji devi Google, Facebook, Paypal, Amazon ve Apple’yi davet ettiği toplantıya Twitter’ı çağırmadı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-15 18:53:10

Trump, Twitter’ı istemedi iddiası

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ABD başkanlık seçimlerinde ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump dünyanın teknoloji devleri ile buluştu. Apple'nin CEO'su olan Tim Cook'un da yer aldığı toplantıda Google, Amazon, Paypal ve Facebook'un yöneticileri de katılırken toplantıda Twitter'dan hiçbir yetkilinin yer almaması dikkatlerden kaçmadı.

'Hillary'e destek verdi'

Sosyal medyada yer alan iddialara göre Donald Trump'ın başkanlık yarışı içerisinde olduğu dönemde Twitter'da açılan #crookehillary hashtag Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey tarafından engellendi. ‘Yalancı Hillary' anlamına gelen hashtagin Twitter'da sponsorlu olarak yayınlanmasını engellenmesinden dolayı Trump'ın Twitter'a karşı bir tavır aldığı öne sürülüyor. Teknoloji devlerinin ve milyarderlerin yer aldığı toplantıda Forbes verilerine göre 1.28 milyar dolar serveti bulunan Twitter'ın sahibi Jack Dorsey'in katılmaması “Trump tarafından veto edildi” yorumlarına neden oldu.

Bill Gates ile de buluştu

İddialar ile ilgili Jack Dorsey'den ve Donald Trump'tan henüz bir açıklama gelmezken ikilinin arasında esen soğuk rüzgarın bir süre daha devam edebileceği ifade edildi. Geçtiğimiz günlerde Bill Gates ile de buluşan Donald Trump, ünlü CEO ile yaptığı görüşmeyi Twitter hesabından paylaşmıştı.

Haber Ara