Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Trump, Rus istihbaratı ile ilgili haberlere sert çıktı

Trump, Rus istihbaratıyla arasında olduğu iddialarına cevap verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-11 12:24:54

Trump, Rus istihbaratı ile ilgili haberlere sert çıktı

TİMETURK | HABER MERKEZİ

CNN ve BuzzFeed, Trump'ın Rus istihbarat servisleri tarafından en az 5 yıldır yetiştirildiği ve desteklendiğinın iddia edildiği bir haber yaptı Haberde adı verilmeyen "İngiliz istihbaratçı"nın beyanları yer aldı.

TRUMP NE DEDİ?

Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Sahte haberler. Tam bir siyasi cadı avı!"

2017-01-11_12h13_02

"TURMP'A ZARAR VERECEK BİLGİLER"

BuzzFeed'in kanıtlarla desteklenmediğini gizlemediği, CNN'in ise doğrulatamaması nedeniyle tamamını yayınlamadığı notlarda, Rus istihbarat servislerinin elinde, Trump'ın itibarına zarar verebilecek bilgiler olduğu öne sürülüyordu.

Sputnik'in aktardığı habere göre bu notlar, Trump'ın bir Rusya gezisi sırasında 'sergilediği alışılmışın dışında olan davranışları' da içeriyordu.

COHEN: HAYATIMDA HİÇ PRAG'DA BULUNMADIM

'İngiliz istihbaratçının notlarında' Trump'ın Rusya'yla olan ilişkilerinde önemli bir rol oynadığı ve başkanlık seçimlerinden önce Rus yetkililerle Çekya'nın başkenti Prag'da gizlice bir araya geldiği iddia edilen avukat Michael Cohen de 'hayatında bir kere bile Prag'da bulunmadığını' belirtip kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

NELER OLMUŞTU?

İstihbaratçılar, Trump'ın seçimlerdeki rakibi Demokrat Hillary Clinton'ın partisi ve kampanya ekibine yönelik siber saldırıların ardında Rusya'nın olduğunu iddia ediyor.

KREMLİN CEPHESİ

İstihbarat servisleri ayrıca, Rusya'nın Trump'ın başkan seçilmesine yardım etmek amacıyla Demokrat Parti'ye siber saldırılar düzenlediğini savunuyor. Rusya ise bu iddiaları reddediyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov son yaptığı açıklamada, raporun kamuoyu ile paylaşılan metnindeki delil yetersizliğine vurgu yapıp ABD'li istihbarat servislerini 'amatörce ve duygusal davranmakla' suçlamıştı.

Haber Ara