Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Trump’ın damadın Kushner'dan, Filistinlilere tehdit!

ABD Başkanı Trump tarafından açıklanan, ‘Sözde Yüzyılın Anlaşması’ planına tepkiler sürerken; Trump’ın damadı Kushner ise, Filistinlileri tehdit etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-03 14:52:28

Trump’ın damadın Kushner'dan, Filistinlilere tehdit!

ABD Başkanı Trump tarafından açıklanan ‘Sözde Yüzyılın Anlaşması' planına tepkiler sürerken; Trump'ın damadı Kushner ise Filistinlileri tehdit etti.

Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, "Filistinliler gerekli koşulları yerine getirmezlerse, İsrail onları bir devlet olarak tanımayacak” dedi.

ABD haber kanalı CNN'ye konuşan Kushner, Trump'ın iki devletli çözüm olarak nitelendirdiği İsrail-Filistin çatışmasını çözme planı ‘Yüzyılın Anlaşması'nı Filistinlilerin hemen reddetmemesini istedi.

Jared Kushner, "Filistinliler normal bir yaşam sürmek istiyorlarsa, şimdi bunu yapacak bir güçleri var ve yapmak zorundalar" dedi.

Ekran Resmi 2020-02-03 14.28.39

Bugünkü Filistin yönetimini, “bir polis devleti” olarak suçlayan Kushner; en tehlikeli şeyin ise başarısız bir devletin kurulması olduğunu belirterek, ‘Yüzyılın Anlaşması'na destek verilmesini istedi.

‘Yüzyılın Anlaşması'nın Filistinliler için son fırsat olduğunu açıklayan Kushner, planın Orta Doğu'ya ‘huzur' ve ‘barış' getireceğini de öne sürdü.

Haber Ara