Dolar

32,5512

Euro

35,0202

Altın

2.429,39

Bist

9.722,09

Trump'ın baş danışmanından 'Çin ile savaş' sinyali

Trump’ın baş danışmanı ve “Müslüman yasağı”nın arkasındaki isim Bannon, birkaç sene içinde Çin’e savaş açacaklarını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 15:10:01

Trump'ın baş danışmanından 'Çin ile savaş' sinyali

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

ABD başkanı Donald Trump'ın baş danışmanı ve “Müslüman yasağı”nın arkasındaki isim Stephen Bannon, birkaç sene içinde ABD'nin Çin'e savaş açacağını söyledi.

“5-10 YIL İÇİNDE GÜNEY ÇİN DENİZİ'NDE SAVAŞACAĞIZ”

Bannon, 2016 yılının Mart ayında kendine ait radyo programında, Amerika ve Çin arasında önümüzdeki on yıl içinde çatışmaların artacağını ve ilişkilerin kızışacağına dair ön görüde bulundu.

“Önümüzdeki 5-10 yıl içinde Güney Çin Denizi'nde savaşacağız” diyen Bannon sözlerine “Bu hiç şüphesiz gerçekleşecek. Kıyı şeritlerini istihkam ediyorlar, savaş gemileri konuşlandırıp bunları füzelerle donatıyorlar. Buraya, ABD'ye burnumuzun dibine kadar sokuldular” şeklinde devam etti.

TRUMP'IN KAMPANYASI ÇİN KARŞITLIĞINA YOĞUNLAŞMIŞTI

Trump'ın başkanlık seçimi kampanyası Çin'i hedef alan bir retorik üzerine kurulmuştu.

Mayıs ayında Indiana'da gerçekleştirdiği miting'de Trump'ın, Çin ve ABD arasındaki ilişkileri cinsel istismar olarak tanımlaması tartışmalara sebep olmuştu.

Trump bu mitingte “Çin'in ülkemize tecavüz etmesine daha fazla izin vermeyeceğiz” demişti.

Senator John McCain geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Çin'in uyguladığı “ekonomik intikam kampanyası” ile Güney Kore'yi tehdit ettiğini belirtti.

ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİ'NİN DAİMİ ÜYESİ OLDU

Çin'le savaşa girilmesini destekleyen ve tartışmalı “Müslüman/göçmen yasağı”nın ardındaki isim Bannon, geçtiğimiz hafta sonu Trump tarafından Ulusal Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi haline getirdi.

Bannon'un Konsey'in üyesi olması ulusal güvenlik meselelerine siyasetin karıştırılacağı sebebiyle ABD'de de önemli tartışmalara sebep oldu.

İlgili haber için:


abi

http://www.timeturk.com/stephen-bannon-musluman-yasagi-nin-arkasindaki-isim/haber-472721

Haber Ara