Dolar

32,4626

Euro

34,7223

Altın

2.436,48

Bist

9.894,93

Trump ilk sinyali verdi! New York saldırganı Guantanamo’ya gidecek

ABD Başkanı Donald Trump, New York’ta bisiklet yoluna girerek 8 kişiyi öldüren saldırganın Guantanamo’ya gönderilebileceğinin gündemde olduğunu söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-02 09:39:59

Trump ilk sinyali verdi! New York saldırganı Guantanamo’ya gidecek

ABD Başkanı Donald Trump, Green Card çekilişi konusunda açıklamalarda bulundu. Dün New York'ta yaşanan terör saldırısı sonrasında konuşan Trump, "Bu programı kaldırma sürecini başlatıyorum. Kongre'yle bir an önce iletişime geçip bu programı bitirmek istiyorum" dedi.

New York'ta bisiklet yoluna girerek 2'si ABD'li 8 kişiyi öldüren teröristin ardından Trump'ın Green Card çekilişini askıya alacağının sinyalini vermesinin ardından ilk açıklamalar geldi. Teröristin bir dönemde Uber'de de şoför olarak çalışan 29 yaşındaki Sayfullo Saipov olduğu belirlendi. Saipov'un 2010 yılında ABD'ye bu çekilişle geldiği ve Florida'ya yerleştiği belirtildi. Vurularak etkisiz hale getirilen Saipov'un ciddi fakat hayati riski olmayan yaraları olduğu belirtildi.

Trump, sabah saatlerinde Twitter'dan Green Card çekilişinin sinyalini verdikten saatler sonra basına açıklamalarda bulundu. Trump, “New York'ta Dünya Ticaret Merkezi'nden birkaç blok ötede yaşanan saldırıdan dolayı çok üzgünüz. Bugün Göçmen Çekiliş Programı'nı sonlandırmak için süreci başlatıyorum. Kongre'ye bu programdan kurtulmak için bir an önce danışacağım ve onlarla görüşeceğim” dedi.

GUANTANAMO'YA GÖNDERİLECEK

Öte yandan saldırıdan önce teröristin FBI tarafından takip edildiği kaydedilirken, Trump teröristin Guantanamo'ya gönderilebileceğinin gündemde olduğunu söyledi. En azılı terörist ve ABD karşıtlarının gönderildiği Guantanamo'da insan haklarının ihlal edildiği iddiaları gündeme gelmişti.

Haber Ara