Dolar

32,5117

Euro

34,8195

Altın

2.423,58

Bist

9.708,61

Trump en kötü telefon görüşmesini kiminle yaptı?

ABD Başkanı Donald Trump en kötü telefon görüşmesini Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ile yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 11:43:32

Trump en kötü telefon görüşmesini kiminle yaptı?

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Washington Post'un haberine göre
1 saat sürmesi beklenen görüşme 25. dakikada bitirildi.

GÖÇMEN TAKASI

Konuşmanın kısa kesilmesinin nedeni ise iki liderin ABD ile Avustralya arasında geçen yıl anlaşmaya varılan göçmen takası.

TRUMP: EN KÖTÜSÜ BUYDU

Haberde, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde varılan göçmen takası anlaşmasına tepki gösteren Trump'ın konuşma sırasında Turnbull'a “Dört liderle telefon görüşmesi yaptım, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dahil, en kötüsü buydu” dediği belirtildi. Trump'ın anlaşma için “Bugüne kadarki en kötü anlaşma” da dedi.

TRUMP'TAN KÜFÜR!

Öte yandan Trump, telefon konuşması sırasında kendisini çeken gazetecilere dönerek, telefon konuşmasından sıkıldığını ve gerildiğini anlatmak için küfür anlamına gelecek bir el hareketi yaptı:

did-trump-threaten-to-send-us-troops-to-fight-mexicos-drug-war-heres-what-we-know

BOSTON KONUSU

Trump ayrıca, Avustralya'yı ‘bir sonraki Boston bombacısını' ithal etmekle suçladı.

TURNBULL "SURİYE'Yİ" KONUŞMAK İSTEDİ AMA...

Bu arada Washington Post, Turnbull'un konuyu Suriye krizine getirmeye çalıştığını ancak Trump'ın buna izin vermediğini aktardı.

TRUMP "TWEET" ATTI

Twitter hesabından da bir mesaj paylaşan Trump, bu kez de anlaşmayı ‘aptal' olarak tanımladı. Trump, “Buna inanabiliyor musunuz? Obama yönetimi Avustralya'dan binlerce yasadışı göçmeni almayı kabul etmiş. Neden? Bu aptal anlaşma üzerinde çalışacağım” diye yazdı.

TURNBULL'DEN AÇIKLAMA

Başkent Canberra'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Turnbull ise telefon görüşmesinin ‘samimi, dürüstçe ve özel' olduğunu belirtti ancak içeriğiyle ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Israrlı sorular üzerine haberi gördüğünü ancak herhangi bir yorumda bulunmayacağını tekrarlayan Turnbull, “Başkanın resmi sözcüsü ve Beyaz Saray'ın belirttiği, bana da Başkan Trump'ın söylediği gibi, Obama yönetimi ile imzalan göçmen yerleştirilmesi anlaşmasının devam ettiğini söyleyebilirim” dedi.

SÖZ KONUSU ANLAŞMA

Büyük bölümü Avustralya'nın Nauru ve Papua Yeni Gine'deki kamplarından olmak üzere 1250 sığınmacıyı kabulü karşılığında, Avustralya'nın El Salvador, Guatemala ve Honduras'tan gelen göçmenleri kabul etmesini içeriyor.

BOSTON SALDIRISI

Boston'da 15 Nisan 2013'te 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan iki bomba, üç kişinin ölümüne, 260'dan fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Saldırıyı Rusya doğumlu ABD vatandaşları olan Tamerlan ve Cohar Tsarnaev kardeşler gerçekleştirmişti.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA GELDİ (HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

476081

Haber Ara