Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Trump'a göre Pakistan Ortadoğu ülkesi

ABD Başkanı Donald Trump, sınır güvenlik yetkilileri ile konuşurken, Güney Asya’daki nükleer silah sahibi ve zaman zaman ABD’nin müttefiki olan Pakistan’ın Ortadoğu ülkesi olduğunu ima etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-12 10:16:15

Trump'a göre Pakistan Ortadoğu ülkesi

Timetürk Çeviri

Güney Teksas'ta sınır güvenlik yetkilileriyle sohbet eden Trump'a bir güvenlik yetkilisi iki Pakistanlıyı da tutukladıklarını söyledi. “Sayın Başkan 450 kişiyi tutukladık, bunlardan 133'ü Orta Amerika ve Meksika dışından. Hindistan, Pakistan ve Romanya, Çin, Nikaragua, Ekvador gibi ülkelerden gelenler de var” dedi.

"PAKİSTAN'I ORTADOĞU'DA ZANNEDİYOR"

Trump, “Kaç Pakistanlı?” diye sorunca, yetkili tekrar “iki” diyerek yanıtladı. Öte yandan sınır güvenlik yetkilisi Nikaragua'nın Orta Amerika ülkesi olduğunun farkında değildi. Trump ise “Yani Ortadoğu'dan kişileri de tutukladılar ve bunu her zaman yapıyorlar” diyerek listelenen ülkelerden hiçbirinin Pakistan da dahil Ortadoğu da olmadığını da fark etmediğini ortaya koydu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo geçtiğimiz Eylül ayında Pakistan'ı ziyaret ederek yeni Başbakan İmran Han ile üst düzey görüşmeler gerçekleştirmişti.

Kaynak: News Week

Haber Ara