Dolar

32,2652

Euro

34,7521

Altın

2.402,28

Bist

10.267,45

General Motors CEO'sundan Elon Musk açıklaması

General Motors (GM) CEO'su Mary Barra, yaptığı açıklamada Elon Musk'ın sendikalı işçi çalıştırmak istemediğini ve bundan dolayı GM ile Tesla arasındaki satış görüşmelerinin olumsuz geçtiğini belirtti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-12 10:10:32

General Motors CEO'sundan Elon Musk açıklaması

Timetürk Çeviri

General Motors (GM) CEO'su Mary Barra, Tesla şirketinin CEO'su Elon Musk'ın General Motors'un iş kaybına uğrayan şirketlerinden birini alma ihtimali olmadığını belirtti.

Barra Tesla'nın GM'nin Detroit ya da Lordstoewn ve Ohio'daki yakında üretim yapılmazsa kapanmak üzere olan fabrikalarından birini alması üzerine konuştuklarını doğruladı.

"MUSK İLE GEÇMİŞTE GÖRÜŞMELER OLDU"

Berra, “Geçmişte görüşmelerimiz oldu. Ancak Tesla bizim Birleşik Otomotiv Çalışanları Sendikası'nın temsil ettiği işgücümüze ilgi duymuyor. Bu belirsiz bir konu” dedi.

Birleşik Otomotiv Çalışanları Sendikası GM'nin Amerika'da saatlik ücretle çalışan işçilerini temsil ediyor. Tesla CEO'su Musk, daha önce şirketinin GM'nin fabrikalarından birini alabileceğinin sinyalini vermişti ancak Musk, sendikalaşmayı eleştirerek bunun işçilerin güven ve iyi ödeme almalarına rağmen GM'nin çküşüne yol açtığını öne sürmüştü.

Kaynak: USA Today

 

Haber Ara