Dolar

32,5848

Euro

35,0276

Altın

2.459,97

Bist

9.831,09

‘Trump’a, adam dayanmıyor: Gizli Servis Başkanı'nı da görevden alıyor

Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bugüne kadar göreve getirdiği kişilere karşı sistematik bir temizleme opersoyununa girişen ABD Başkanı Trump, İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen’in ardından Gizli Servisi Başkanı Randolph LES’İ Alles’i de görevden almaya karar verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-09 10:59:08

‘Trump’a, adam dayanmıyor: Gizli Servis Başkanı'nı da görevden alıyor

ABD Başkanı Trump'a adam dayanmıyor. Trump, İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen'in ardından Gizli Servisi Başkanı Randolph Alles'i de görevden almaya karar verdi.

ALLES'İN DE KOVULMASINI İSTEDİ

CNN haber kanalına göre Trump, Beyaz Saray Geçici Genel Sekreteri Mick Mulvaney'den Randolph Alles'i kovmasını istedi.

Reuters haber ajansına konuşan bir yetkili İç Güvenlik Bakanlığı'nda arka arkaya gelen bu kovulmaların neredeyse sistematik bir temizlik operasyonu olduğu yorumunda bulundu.
Beyaz Saray konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.
AP haber ajansına konuşan bir yetkiliyse Alles'in gönderilmesinin kişisel bir davadan kaynaklandığını söyledi ve bu durumun İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen'in kovulmasıyla ya da Başkan Trump'ın Florida'daki yazlık konutundaki güvenlik açığıyla alakası olmadığını bildirdi.
Başkan Trump, Göç ve Gümrük Muhafaza Dairesi başkanlığı için aday gösterdiği Ronald Vitiello'nun adaylığını da geçen hafta geri çekmişti.

‘ALLES'İN YERİNE JAMMES MURRAY GETİRİLECEK'

Bu arada Beyaz Saray'dan gelen son açıklamada ise Randolph Alles'in yerine Gizli Servis Başkanı görevine James Murray'ın getirileceği bildirildi. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Alles'in geçen 2 sene boyunca harika bir iş çıkardığını, ABD'ye 40 yılı aşkın hizmeti için Trump'ın Alles'e minnettar olduğunu söyledi.  2017'de göreve getirilen Alles, istifasının ardından yaptığı açıklamada, "Medyada kovulduğuma dair çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" dedi. ABD basını,  Trump'ın Beyaz Saray Geçici Genel Sekreteri Mick Mulvaney'den Randolph Alles'i kovmasını istediğini iddia etmişti. ABD Başkanı'nın Alles'in göçmenler konusundaki yumuşak tavrını eleştirdiği biliniyordu. Amerikan medyasında Trump'ın, Nielsen'in Orta Amerika ülkelerinden gelen göçmenlere sığınma başvurusu yapmalarına izin vermeye devam etmesi konusunda rahatsız olduğu iddia edilmişti. 

SIRADA CİSSNA VAR

Öte yandan ABD Vatandaşlık ve Göç Hizmetleri Başkanı Lee Francis Cissna'nın da ilerleyen günlerde görevinden alınabilecek isimler arasında olduğu belirtiliyor.
Alles, Gizli Servis Başkanlığına atanmasınıBeyaz Saray eski Genel Sekreteri John Kelly tavsiye etmişti.
Başkan Trump'la bazı konularda ters düşen Kelly Aralık ayında görevinden ayrılmıştı.
Kelly özellikle Suriye'den ve Afganistan'dan asker çekilmesine karşı olmasıyla biliniyordu.

Haber Ara