Dolar

32,5167

Euro

34,8858

Altın

2.451,84

Bist

9.885,26

TOKİ, Elazığ'da kaç 'depremzede konutu' yapacak?

Toplu Konut İdaresi, Elazığ’daki depremzedeler için konut inşa ederek mağduriyetin giderilmesi adına kolları sıvadı...17 bin 800 konuttan yıl sonuna kadar yaklaşık 8 binini teslim edilmesi planlanıyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-10 09:42:24

TOKİ, Elazığ'da kaç 'depremzede konutu' yapacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak için 17 bin 800 konuttan oluşan projeyi devreye sokuyor.

TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Karabayır, kentte yürütülen konut projelerine ilişkin yerinde incelemelerde bulundu.
Karabayır, Elazığ ve Malatya'da 41 kişinin hayatını kaybettiği acı depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinesinde yaraların hızla sarılması için çalışmalara başladıklarını belirtti.

MAĞDURİYET GİDERİLECEK

Depremzedelerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesi adına pandemi sürecinde şantiyelerde gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayarak işlerin zamanında bitirilmesi için çalışmalara devam ettiklerini anlatan Karabayır, kentte Bizmişen, Yemişlik, Akçakiraz, Gümüşkavak, Yazıkonak, Karşıyaka, Çatalçeşme, Mustafa Paşa, Rüstem Paşa ve Abdullah Paşa mahallelerindeki konut projelerinin tamamlanma sürecinin planlanan program dahilinde sıkıntısız devam ettiğini kaydetti.

NE ZAMAN TAMAMLANACAK?
 “İhalesini gerçekleştirdiğimiz ve yapımına başladığımız 17 bin 800 konuttan yıl sonuna kadar yaklaşık 8 binini teslim etmeyi planlıyoruz. Diğer kalan konutları da önümüzdeki yılın ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs aylarında teslim edeceğiz." diyen Karabayır, "Burada önemli olan depremin üzerinden bir yıl geçmeden konutlarımızı teslim etmeye başladık. Bu 8 bin konutu yıl sonuna kadar teslim etmemiz şehirde büyük bir rahatlama sağlayacak. Sonrasında yine Cumhurbaşkanımızın ve büyüklerimizin talimatı doğrultusunda şehrin ne ihtiyacı varsa konut, sosyal donatı, okul, her ne olursa arkamızda devletimizin gücüyle TOKİ yapacaktır. Çalışmalarımıza bu yönde devam edeceğiz.” yorumunda bulundu

 

Haber Ara