Dolar

32,4546

Euro

34,8206

Altın

2.450,91

Bist

9.890,96

TOGG fiyatı ne kadar? TOGG ne kadara satılacak?

TOGG fiyatı ne kadar? Bir yandan pandemi bir yandan da dolardaki artış nedeniyle sıfır ve ikinci otomobil fiyatları son zamanlarda tavan yapmış durumda. Otomobil almayı düşünenlerin bir kısmı da TOGG'u bekliyor. Peki TOGG'un fiyatı ne kadar? TOGG ne kadara satılacak? TOGG'un satış fiyatına ilişkin çeşitli iddialar ortaya atıldı. Türkiye ve dünya pazarına hızlı giriş yapmak isteyen TOGG'un fiyatının eş değerlerine göre daha uygun olacağı açıklandı. Peki TOGG kaç paraya satılacak? TOGG ne zaman satışa çıkacak?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-18 18:51:09

TOGG fiyatı ne kadar? TOGG ne kadara satılacak?

Türkiye'nin otomobili TOGG için geri sayım başladı. Fabrika kurulumu son hız devam ediyor. Otomobil almak isteyen vatandaşlar TOGG'un bir an önce satışa çıkmasını bekliyor. Otomobil tercihini yeri otomobilden yana yapmak isteyen binlerce kişi TOGG fiyatı ne kadar? diye araştırmay başladı. TOGG'un satış fiyatına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı ancak bu konu hakkında çeştli iddialar var. TOGG ne kadara satılacak? TOGG'un satış fiyatının 200 bin liradan başlayacağını söyleynler de var fiyatının yeni ÖTV zammı ile birlikte 1 milyon lirayı geçeceğini söyleyenler de var.

TOGG'un fabrika temelini 18 Temmuz 2020 tarihinde atmıştı. TOGG fabrikasında üretimin 2022 yılında başlaması hedefleniyor. Değişen piyasa şartları nediyle şimdiden TOGG'a bir fiyat biçmek mümkün değil. 2 yıl sonra yollarda olması planlanan aracın piyasaya çıkmasına aylar kala fiyatı açıklanabilir.  TOGG ne kadara satılacak? TOGG'un fiyatına dair iddialardan bazılarını siziler için derledik. İşte TOGG'un saış fiyatına dair iddialar.

TOGG FİYATI NE KADAR?

Otomobil tutkunları yerli otomobilin fiyatını merakla bekliyor. TOGG'un tanıtımından kısa süre sonra çeşitli satış fiyatları konuşuluyordu. Ancak TOGG'dan satış fiyatına ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Ancak çeşitli yayın organlarında TOGG'un satış fiyatına dait çeşitli iddialar var. İşte o iddialar...

Otomotiv mecralarına göre yerli otomobiln fiyatı 200 bin liradan  başlayacak. Bazı iddialara göre ise 250 bin fiyat etiketine sahip olacak. Ayrıca sedan modelde başlangıç fiyatı daha da düşük olabilir.

Yerli otomobil TOGG'un fiyatına ilişkin açıklama yapan Fatih Altaylı "Baz fiyatın 25 bin dolar karşılığı bir seviyede olması beklenebilir. 30-35 bin dolar karşılığında ise iyi bir TOGG'a sahip olabilirsiniz." dedi.

Bazı haberlerde ise TOGG'a paket özelliklerine göre fiyat biçildi. TOGG boş paket fiyatı: 180.000 TL (25.000$),  TOGG dolu paket fiyatı: 216.000 TL (30.000$), TOGG full paket fiyatı: 252.000 TL (35.000$) olarak fiyatlandırıldı. 

TOGG'DAN FİYAT AÇIKLAMASI

TOGG'un satış fiyatına dair çeşitli iddialar ortaya çıkınca TOGG Twitter hesabından bir açıklama yaparak "Türkiye'nin Otomobili'nin fiyatlarını kim açıkladı bilmiyoruz ama biz açıklamadık. Üstelik 2022'den önce de açıklamamız mümkün değil." dedi.

TOGG fiyatı ne kadar TOGG ne kadara satılacak (2)

YERLİ OTOMOBİL TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

Türkiye'nin Otomobili TOGG'un ne zaman satışa çıkacağı da bir başka soru işareti. Peki TOGG ne zaman satışa çıkacak? TOGG'un fabrika kurulumu Gebze'de hızlı bir şekilde devam ediyor. Fabrika kurulumu tamamlandıktan sonra TOGG'un üretimine geçilecek ve planlanan tarihe göre 2022 tarihinde ilk seri üretim tamamlanacak.İlk seri üretimin bitmesi ile araçlar satışa sunulacak.

TOGG NEDİR?

Fikri mülkiyet haklarının Türkiye'ye ait olduğu, küresel ölçekte rekabet edebilecek bir otomobil markası oluşturmak hedefiyle Turkcell, Kök Grubu, Zorlu, BMC, Anadolu Grubu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği güçlerini biraraya getirerek 25 Haziran 2018 tarhinde Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi (TOGG) kuruldu.

Yerli Otomobil TOGG, elektrikli ve bağlantılı yeni nesil otomobiller geliştirerek bu otomobiller etrafında bir mobilite ekosistemi oluşturmakta. Bu ekosistem sayesinde geniş kitlelerin hayatını kolaylaştırıp, zararlı emisyonları sıfıra indirerek temiz bir geleceğe katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

2022 yılında doğuştan yüzde yüz elektrikli, bağlantılı ve güncel otonom seviyesine sahip, orta büyüklükte C sınfı bir sportif çok amaçlı SUV araç ile yollarda olacak. Akıllı ve bağlantılı otomobilin etrafında oluşturulan ekosistem dahilinde yeni hizmetler, yeni kullanıcı deneyimleri ve yeni iş modelleri yer alıyor. İş ortaklarıyla beraber çevrede filizlenen girişim şirketleriyle yeni fikir ve teknolojilerin ortaya çıkmasını sağlayacak.

TOGG ÖZELLİKLERİ NELER

Yerli otomobil TOGG'un bazı özellikleri şunlar; 300+ ve 500+ olarak iki farklı menzil opsiyonu ile gelecek. 5G teknolojsi ile bağlantı kurulacak. Uzun ömürlü bataryalar kullaınlacak. 200 hp' lik versiyon 0-100 km/s hıza 7.6 saniyede ulaşacak. 400 hp' lik versiyon 0-100 km/s hıza ise 4.8 saniyede ulaşacak. Arkadan itişli olacak 4 tekerlekten çekiş sistemi opsiyon listesinde yer alacak. Hızlı şarj sistemi olacak ve 30 dakikada şarj olabilecek. Sürücüsüz otonom teknolojisine de sahip olacak.

Haber Ara