Dolar

32,3369

Euro

35,1991

Altın

2.247,90

Bist

8.718,11

TİP: Türkiye, toprakları dışındaki tüm askerlerini geri çekmeli

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Türkiye'nin toprakları dışındaki tüm askerlerini geri çekmesi gerektiğini savundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-25 17:31:13

TİP: Türkiye, toprakları dışındaki tüm askerlerini geri çekmeli

Baş, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Gezi olaylarını, bu toprakların bugüne kadar gördüğü en ileri, anlamlı, en halkçı direniş olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Haksız biçimde yargılanan herkesle Gezi'nin onurunu taşımaya devam edeceklerini belirten Baş, "Bu onurlu duruşumuzu yargılamaya çalışanlara buna izin vermeyeceğimizi söylediğimizde bize inanmayanları gerçeklerle karşı karşıya bırakmış olduk" dedi.

Gezi davası boyunca savunanların attığı her adımın arkasında durduklarını dile getiren Baş, "Buna rağmen mahkemenin beraat kararı vermesi, hareketin milyonlar tarafından tekrar sahiplenmesinin ürünüdür. Ortada hukuk adına bir şey yoktu. Gezi davası, hukuk temelli bir dava değildi. Siyasal intikam operasyonu sürdürmek istiyorlardı ama gelinen noktada bunu yapamadılar. Gezi davası bitmemiştir, şimdi gerçekten başlıyor. Artık gerçek suçluların yargılanma aşamasındayız" değerlendirmesini yaptı.

"TOPRAKLARIN DIŞINDAKİ TÜM ASKERLERİ GERİ ÇEKİN"

Suriye ve Libya'da asker bulundurulmasını eleştiren Baş, "Türkiye, toprakları dışında bulunan tüm askerlerini geri çekmelidir" diye konuştu.

Milyonlarca lira vergi borcu olan bazı iş adamlarının borçlarının "bir kalemde" silindiğini öne süren Baş, gençlerin öğrenim kredisi borçları için bir an önce adım atılması gerektiğini de ifade etti.

 

Haber Ara