Dolar

32,5378

Euro

34,9431

Altın

2.456,53

Bist

9.888,37

Tillerson PKK'yı tebrik etti

Tillerson Rakka'nın IŞİD'in elinden alınmasına ilişkin Demokratik Suriye Güçleri'ni (DSG) tebrik ettiğini içeren bir mesaj yayımladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-22 08:00:22

Tillerson PKK'yı tebrik etti

PKK'nın  Suriye uzantısı YPG mensuplarının, Rakka meydanında PKK lideri Abdullah Öcalan'ın  posterini asması sonrası Türkiye ve ABD arasında tansiyonu yükselten gelişmelere ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın "tebrik" mesajı da eklendi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson,yayımladığı mesajda, kentin IŞİD'den kurtarılması sebebiyle Suriye halkını, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve aynı kapsamda Suriye Arap Koalisyonunu tebrik ettiğini belirtti.

RAKKA'DA SİVİL KONSEY PLANLARI

Mesajda, "İşimiz henüz bitmedi ancak Rakka'nın kurtarılması IŞİD'le mücadelede kritik bir dönemeçtir ve bu teröristleri mağlup etmek için Suriye içindeki ve uluslararası çabaların başarısının altını çizmektedir" ifadesini kullanan Tillerson, Rakka'da yeni dönemde sivil bir konseyin kurulacağını ve şehrin bu konsey tarafından yönetileceğini kaydetti.

IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka'da, aylar süren kuşatmadan sonra yapılan 4 aylık bir operasyon neticesinde DSG bölgeyi IŞİD'den almıştı.

Haber Ara